Κορονοϊός: Τι είναι οι μάσκες με… κουρκουμπίνη;


Χαμός έχει γίνει από το Σάββατο το βράδυ μετά από ένα ποστάρισμα σε ομάδα του Facebook που είναι ενάντια στην χρήση μάσκας στα σχολεία.

Όπως θέλουμε να ελπίζουμε, το εν λόγω ποστάρισμα έγινε από κάποιον που θέλει να τρολάρει τα μέλη της ομάδας και όχι από κάποιον που όντως πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό και όχι μόνο.

Το επίμαχο ποστ

«Φίλες μου, μόλις μου είπε γνωστή μου από το υπουργείο ότι οι μάσκες που θα μοιράσουν στα παιδιά θα είναι ποτισμένες με κουρκουμπίνη. Μια ουσία λέει που είναι των κινέζων και στόχο έχει να κάνει τα παιδιά συνεργάσιμα και ήρεμα. Να μην κάνουν φασαρία κτλ.

Θα ναρκώσουν τα παιδιά μας; Εμείς αποφασίσαμε να μην το στείλουμε με μάσκα και αν τελικά τις μοιράσουν θα πληρώσουμε ιδιώτη να κάνει ανάλυση υλικού».

Τι είναι η κουρκουμίνη

Οι ιδιότητες της κουρκουμίνης είναι αντιοξειδωτικές και αντίφλεγμονώδεις και βοηθούν στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες και την φλεγμονή. Είναι αξιοσημείωτο ότι η κουρκουμίνη έχει γίνει γνωστή για το ευρύ φάσμα ευεργετικών αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών, αλλά η βιολογική δράση αυτού του παράγοντα έχει γίνει κατανοητή μόνο τα τελευταία χρόνια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ