Μενδώνη κατά ΣΥΡΙΖΑ για φωτιά στις Μυκήνες: «Στο σπίτι του καμμένου δεν μιλούν για φωτιές»

Σε διαβεβαιώσεις πως τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών δεν υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά, προχώρησε στην Βουλή η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Επιστρέφοντας δε την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε «στο σπίτι του καμμένου δεν μιλούν για φωτιές. Είμαι υπερήφανη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Τα καμμένα χόρτα δίνουν μια δυσάρεστη εικόνα, ωστόσο είναι καμμένα χόρτα».

Η κυρία Μενδώνη απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου είπε ότι ο κρατικός μηχανισμός όχι απλώς αντέδρασε, αλλά είχε προνοήσει ώστε να μην προκληθεί ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο.

«Το κράτος αντέδρασε. Στόχος δεν είναι να πούμε τι ψευδώς συνέβη. Δεν έχουμε την παραμικρή ζημία στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου» ανέφερε η υπουργός επισημαίνοντας πως κάθε φωτιά σε αρχαιολογικό χώρο είναι θλιβερό γεγονός.

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρολιάκος τόνισε ότι η πυρκαγιά στις Μυκήνες προκαλεί θλίψη και ότι θα περιμένει τους ειδικούς να τοποθετηθούν για το αν προλάβαμε να σώσουμε τα μνημεία. «Ήμουν στις Μυκήνες το πρωί. Το θέαμα είναι φρικτό και πόρρω απέχει από την προσπάθεια που κάνετε να το εξωραΐσετε» είπε ο κ. Σκουρολιάκος.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here