Ισπανία – Κορονοϊός: Η υπουργός Εξωτερικών δηλώνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για νέο lockdown

Κορονοϊός: Η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ δεν θεωρεί απαραίτητο ένα νέο lockdown στην χώρα της παρά τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού

«Δεν υπάρχει λόγος για αυτό, επειδή το σύστημα υγείας δεν είναι υπερφορτωμένο και οι θάνατοι δεν αυξάνονται εκθετικά. Ωστόσο, θα μπορούσαν να υπάρξουν μέρη στην Ισπανία όπου η ελευθερία της κυκλοφορίας θα είναι περιορισμένη», είπε σε συνέντευξή της στην Handelsblatt.

Η Ισπανία είναι η χώρα όπου ο αριθμός των κρουσμάτων είναι κατά πολύ υψηλότερος από ό, τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πολλές χώρες είχαν εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ισπανία πριν από εβδομάδες, στα μέσα της υψηλής θερινής περιόδου. Η Γκονθάλεθ, ωστόσο, υπερασπίστηκε την κυβέρνησή της για τις επικρίσεις που δέχεται ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να αποτρέψει μια νέα έξαρση του κορονοϊού. «Οι λοιμώξεις αυξάνονται επί του παρόντος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ίσως η Ισπανία να δείχνει τι πρόκειται να ακολουθήσει στην υπόλοιπη Ευρώπη», είπε πρόσθεσε η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here