Νέο παραλήρημα της Άγκυρας: «Η Ελλάδα παρεμποδίζει το έργο Τούρκων δημοσιογράφων»

Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπολύει η Άγκυρα δια του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου Φαχρετίν Αλτούν, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι παρεμποδίζει το έργο Τούρκων δημοσιογράφων και προχωρώντας σε απειλές απέναντι στη χώρα μας.

Αφορμή για τα νέα αυτά «πυρά» είναι η δημοσιοποίηση φωτογραφιών των διαβατηρίων του ανταποκριτή του Anadolu στην Αθήνα αλλά και του φωτογράφου του τουρκικού πρακτορείου σε ελληνική ιστοσελίδα.

Ο δημοσιογράφος και ο φωτογράφος ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Ρόδο αεροπορικώς και στη συνέχεια έφτασαν στο Καστελόριζο.

Οι τουρκικές Αρχές κάνουν λόγο για στοχοποίησή τους ενώ ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζει την Ελλάδα «κράτοςμαφία».

«Καταδικάζουμε τις ελληνικές Αρχές που στοχοποιούν μέσω φασιστικού διαδικτυακού τόπου τους εργαζόμενους του πρακτορείου Anadolu που βρίσκονται στο Καστελόριζο ενώ οι Έλληνες δημοσιογράφοι στην Τουρκία, στην οποία η Ελλάδα επιχειρεί να δώσει μαθήματα ελευθεροτυπίας, εργάζονται όπως επιθυμούν» λέει ο Αλτούν, και συμπληρώνει:

«Προβληματίζει το γεγονός ότι μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριφέρεται ως κράτος – μαφία».

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, και απευθυνόμενος στις ελληνικές Αρχές, ο Αλτούν αναφέρει:

«Αν συμβεί το παραμικρό σε αυτούς τους δημοσιογράφους θα πληρώσετε το τίμημα».

Και καταλήγει: «Δεν δύναται κανείς να απειλήσει, να στοχοποιήσει και να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία των εργαζομένων του Anadolu που εκτελούν το καθήκον τους υπό τις πλέον δύσκολες συνθήκες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here