Επτά αλλοδαπό στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. για πλαστά διαβατήρια σε Σαντορίνη και Κω


Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες 1 Σεπτεμβρίου 2020, σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά επτά άτομα, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση αλλοδαπών, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες, οι οποίες μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Επιπλέον συνελήφθη αλλοδαπός άνδρας διότι όπως προέκυψε συνόδευε τις ανωτέρω ομοεθνείς του, διευκολύνοντας αυτές να αποφύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους προκειμένου να επιβιβασθούν παράνομα σε διεθνή πτήση.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, αλλοδαπή η οποία μετέβη στον διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, αλλοδαπός ο οποίος μετέβη στον διεθνή Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ