Κορονοϊός – Μηταράκης για ΚΥΤ Μόριας: Εκτεταμένοι έλεγχοι σε όλη τη δομή μετά το κρούσμα

Την εκτίμηση ότι το κρούσμα στην Μόρια δεν θα δημιουργήσει επιπλοκές εξέφρασε σήμερα στο ρ/σ του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Επισήμανε ότι «διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι δίπλα στην κατοικία του νοσούντος αλλά και σε ολόκληρη την δομή».

Προσέθεσε, πως υπήρχαν αντίστοιχα κρούσματα στη Χίο και στη Ριτσώνα τις προηγούμενες μέρες, «χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε κάποιο σοβαρό περιστατικό. Από την αρχή της πανδημίας, ευτυχώς, δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής που να συνδέεται με το μεταναστευτικό λόγω κορονοϊού».

Επιπλέον, ο Νότης Μηταράκης περιέγραψε, ότι «τον Ιούλιο μπήκαν στην χώρα μας 564 μετανάστες, αλλά έφυγαν 1.034. Κάποιοι αποχώρησαν με προορισμό τις χώρες προέλευσής τους, είτε οικειοθελώς είτε υποχρεωτικά, και κάποιοι έφυγαν για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο συμφωνιών που έχουμε κάνει για την μετεγκατάσταση ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων».

Αναφερόμενος στη δημιουργία των κλειστών δομών σε Μυτιλήνη και Χίο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, είπε ότι «θα έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ειδικές περιοχές για ασυνόδευτα ανήλικα και μονογονεϊκές οικογένειες», ενώ έχει προβλεφθεί κλειστός χώρος για τους ανθρώπους που πρέπει να επιστραφούν.

Παράλληλα, ανέφερε, ότι προχωρούν οι διαδικασίες και για κλειστές δομές σε Σάμο, Κω και Λέρο.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρει ότι οι διαδικασίες για τη μετατροπή των υφιστάμενων Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε κλειστές ελεγχόμενες δομές στα νησιά της Μυτιλήνης και της Χίου, προχωρούν. Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκαν σήμερα στη Διαύγεια από το υπουργείο η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση της απαραίτητης έκτασης σε Μυτιλήνη και Χίο, καθώς και οι συμβάσεις για την εκτέλεση των περιφράξεων και των πρώτων χωματουργικών έργων. Τέλος, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την εκπόνηση των απαιτούμενων περιβαλλοντικών μελετών στα δύο νησιά.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here