Νέο επεισόδιο στο Καστελόριζο: Οι Τούρκοι σημάδεψαν με τα όπλα τους ελληνική φρεγάτα


Σε φαύλο κύκλο φαίνεται να εξελίσσεται η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία να κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση σε σημείο που να δείχνει πως αποζητά την σύγκρουση.

Τελευταίο επεισόδιο της έντασης, λίγο μετά τις ιστορικές αποστολές στην Κύπρο των μαχητικών αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι Τούρκοι προέβησαν σε μία κίνηση άνευ προηγουμένου.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μία ελληνική και μία τουρκική φρεγάτα βρέθηκαν η μία απέναντι από την άλλη σε θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελορίζου. Οι Τούρκοι ωστόσο, αντί να αποκλιμακώσουν αποφάσισαν να εκπέμψουν σήματα ηλεκτρονικά προς την ελληνική με στραμμένα τα όπλα προς αυτή.

Με τα ραντάρ των όπλων τους, πολεμικά πλοία της Τουρκίας στοχοποίησαν τουλάχιστον μία από τις ελληνικές φρεγάτες που ήταν σε κοντινή απόσταση και παρακολουθούσε τις κινήσεις των Τούρκων. Το πλήρωμα του Ελληνικού πλοίου αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποφασιστικά.

Σε κάθε περίπτωση τα Ελληνικά πληρώματα που είναι εν πλω έχουν λάβει εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ήδη από το περιστατικό του ΛΗΜΝΟΣ διότι οι Τούρκοι αναζητούν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε προκλητικές ενέργειες, οι οποίες θα την βοηθήσουν ώστε να κατηγορήσει την Ελλάδα.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ