Στρατιωτικά γυμνάσια στα ανοικτά της Κύπρου ανακοίνωσε η Άγκυρα


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν γυμνάσια ανοικτά της Κύπρου από αύριο Κυριακή, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας

Τα γυμνάσια θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη και σε αυτά θα συμμετάσχουν στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του στρατού ξηράς, επεσήμανε η Άγκυρα.

Σε νέα εμπρηστική δήλωση προχώρησε νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

«Πριν από έναν αιώνα είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα» φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την Hurriyet.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ