Έρχονται «φοροελαφρύνσεις» – Τι θα ανακοινώσει το Σάββατο από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός


Τα επόμενα 24ωρα οριστικοποιείται η δέσμη των οικονομικών παρεμβάσεων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σάββατο (12/09), ανοίγοντας τις εργασίες της Διεθνούς Έκθεσης – «Μέτρα – ανάχωμα» στην ύφεση με οικονομικές παρεμβάσεις. 

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται το οικονομικό επιτελείο, καθώς έχει κλειδώσει το πακέτο των μέτρων στήριξης και φοροελαφρύνσεων που θα ανοίξει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο.

Δεδομένες θεωρούνται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η επέκταση των προσωρινών μειώσεων φόρων.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο χρόνος και η έκταση των μέτρων στήριξης θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας με κλειδί τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Προϊδεάζοντας για τα όσα θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, το ερχόμενο Σάββατο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Open TV , επεσήμανε ότι «θα είναι ένα ισχυρό πακέτο ενίσχυσης και στήριξης και το οποίο δεν θα έχει μόνο βραχυπρόθεσμα χαρακτηριστικά αλλά θα έχει και μονιμότερα».

Στο καλάθι των εξαγγελιών αναμένεται να είναι η καταβολή των αναδρομικών τόσο στους συνταξιούχους του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ενώ ήδη νομοθετείται η αύξηση των πιστώσεων του φετινού προϋπολογισμού κατά 1,4 δισ. ευρώ, καθώς ο σχεδιασμός προβλέπει πληρωμή για όλους σε δύο δόσεις. Μία τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο ή εφάπαξ τέλος Σεπτεμβρίου με Οκτώβριο.

«Ιδίως όσοι προέρχονται από τους τομείς της οικονομίας που επλήγησαν πιο πολύ θα δουν μια σημαντική στήριξη για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι να αρχίσει ξανά η ερχόμενη σεζόν» υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

Τμήμα του πακέτου θα στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας με επιδότηση εισφορών για νέες προσλήψεις και μέτρα ενίσχυσης των εποχικών εργαζομένων. Από την άλλη πλευρά στην κορυφή της ατζέντας είναι η μείωση φόρων το 2021, με «ψαλίδι» στο πλαφόν των 6.500 ευρώ, σταθερό ποσό για τις εισφορές υγείας, ή νέα οριζόντια μείωση εισφορών υπέρ τρίτων. Επιπλέον, στο τραπέζι είναι η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, η μείωση του τέλους επιτηδεύματος, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών μέσα στο 2021, με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ, η παράταση των προσωρινών μειώσεων ΦΠΑ, καθώς και ο τρίτος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ