Δημήτρης Σταθακόπουλος στον Alpha 9,89: Γιατί ο Ερντογάν «εργαλειοποιεί» τις επετείους;

Εν μέσω της σκληρής Τουρκικής επιθετικότητας είναι πολλοί που αναρωτιούνται «γιατί οι θεσμοί της Ε.Ε. αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί δεν βάζουν ένα φρένο στη νέο – οθωμανική επέλαση του Ερντογάν;» – «Ποια είναι η σχέση του καθεστώτος Ερντογάν με το μαύρο χρήμα της Δύσης;» – Τι αποκαλύπτει ο γνωστός διεθνολόγος μιλώντας στον Κώστα Τσιτούνα στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 στην εκπομπή «Νέτα – Σκέτα και φαλτσέτα»

Γιατί οι ηγέτες της Δύσης αλλά και της Ευρώπης περιορίζονται μόνο σε δηλώσεις καταδίκης και δεν προχωρούν σε ουσιαστικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας;

Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.

Όπως αποκαλύπτει ο διακεκριμένος διεθνολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος μιλώντας στον Κώστα Τσιτούνα στο ραδιόφωνο του Alpha 989, η Τουρκία εδώ και χρόνια είναι το πεδίο που διεξάγεται όλο το μαύρο εμπόριο της Δύσης.

Όλο το παραεμπόριο της αποκαλούμενης διεθνούς κοινότητας, όπως πετρέλαια, χρυσός, όπλα, ναρκωτικά και trafficking, όλα περνάνε από την Τουρκία και συνεπώς γίνεται αντιληπτό ότι κανείς δεν πρόκειται να έρθει σε πλήρη ρήξη με το καθεστώς του Ερντογάν.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ολόκληρη η τουρκική οικονομία ζει από το μαύρο χρήμα που διακινείται μέσω αυτών των παράνομων δραστηριοτήτων και αυτό είναι ένα κοινό μυστικό στην πολιτισμένη Δύση.

Είναι προφανές ότι παρά τα όσα λέγονται και γράφονται για την κατάρρευση της Τουρκικής οικονομίας, η τελευταία θα επιζήσει ακόμα κι αν χρειαστεί να μπει στο ΔΝΤ.
Άλλωστε η Τουρκία έχει ξαναμπεί στο ΔΝΤ και έχει βγει σε χρόνο ρεκόρ από το Ταμείο.

Με τον τρόπο αυτό όπως υποστηρίζουν αρκετοί αναλυτές, όπως και ο κ. Σταθακόπουλος, η Τουρκία θα πάρει τα δάνεια που χρειάζεται και θα ξεπληρώνει πολύ γρήγορα με «μαύρο χρήμα» από παράνομες δραστηριότητες.

Χρήμα το οποίο θα καταφέρει να το «ξεπλύνει» μέσω των αποπληρωμών των δανείων. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνει για άλλη μια φορά.

Με βάση τα παραπάνω γίνεται πλέον ξεκάθαρο για ποιο λόγο η Τουρκία του Ερντογάν προχωράει ακάθεκτη με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

Η επιθετικότητα των Τούρκων αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τη σύνοδο Κορυφής 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να «αποφύγει» δια των εκβιασμών την επιβολή κυρώσεων.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ