Γεννηματά για κορονοϊό: Κινδυνεύουμε να χάσουμε όσα κερδίσαμε όλοι μαζί


Με αναφορά στα χυδαία σχόλια για τις γυναίκες και το βιασμό στο ριάλιτι Big Brother ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Όπως είπε η κυρία Γεννηματά, «η πανδημία αλλάζει τον ίδιο το δημόσιο βίο. Τίποτα όμως απολύτως δεν δικαιολογεί να προωθείται ο βιασμός ως μια καθημερινή κανονικότητα από τηλεοπτική εκπομπή. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και θέλω να δηλώσω ως πολιτικός και ως γυναικά πως θα αντιπαλέψω τις λογικές με όλες μου τις δυνάμεις».

Μάλιστα, κάλεσε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να καταδικάσει τις δηλώσεις αυτές.

Στη συνέχεια έστρεψε τα «πυρά» στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Κύριε Μητσοτάκη, η μάσκα του σοσιαλδημοκράτη που προσπαθείτε να φορέστε δεν σας προστατεύσει από τις χρόνιες ασθένειες του κόμματος σας. Ακόμη και σήμερα αναζητείτε σχέδιο για την δεύτερη φάση της πανδημίας – γιατί το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης το ακολούθησαν κρούσματα εισερχόμενα που κυκλοφορούσαν ανέλεγκτα», είπε, αναφερόμενη στην μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων και το άνοιγμα τουρισμού.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «περιορίσατε τους ελέγχους αντί να τους αυξήσετε. Τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν, όπως και τα θύματα που θρηνούμε. Απειλούνται και οι νέοι. Πώς φθάσαμε ως εδώ; Κινδυνεύουμε να χάσουμε ότι κερδίσαμε όλοι μαζί», τόνισε.

Ακόμη, απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως «πρώτος εσείς σφυρίξατε τη λήξη. Συμμετείχατε σε σειρά εκδηλώσεων χωρίς να φοράτε μάσκα και χωρίς να λαμβάνετε μέτρα προστασίας. Όταν αυξήθηκαν τα κρούσματα, φταίγανε οι νέοι…».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ