Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στη Γαλάζια Πατρίδα


Με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, πτέραρχο Στιούαρτ Πιτς, συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Μείζονος σημασίας ήταν η συνάντηση, καθώς πραγματοποιήθηκε μετά τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, για έναρξη συνομιλιών σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Στο τετ α τετ των δύο πλευρών «συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η πρωτοβουλία του ΓΓ του ΝΑΤΟ και άλλα θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ χαιρέτισε την πρόσκληση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για διάλογο με την Ελλάδα. «Η Τουρκία είναι υπέρ της προσέγγισης όπως όλες οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο», αναφέρει το τουρκικό υπουργείου Άμυνας.

«Στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων τονίστηκε ότι αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στο διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες, τον διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς επίσης και στην ανάγκη οι άλλες χώρες να συμπεριφέρονται με βάση την κοινή λογική και το πνεύμα της συμμαχίας, όπως και στο να λαμβάνεται υπόψη η ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει –όπως έκανε πάντα- τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Η Τουρκία θα συνεχίσει να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως έκανε αδιαλείπτως μέχρι σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ