Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας: Προτεραιότητα η διασφάλιση ψυχικής και σωματικής υγείας

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Βίκη Νάκου και το Διοικητικό Συμβούλιο, υλοποιούν με συνέπεια και υπευθυνότητα, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης που βιώνει σύσσωμος ο πλανήτης, όλες τις αναγκαίες και επιβαλλόμενες δράσεις, για την υγειονομική θωράκιση των δομών και παραρτημάτων του Κέντρου.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, αναπτύχθηκε και υλοποιείται ένα σχέδιο καθαρισμού και απολύμανσης όλων των παραρτημάτων του ΚΚΠΠΚΜ, το οποίο πέρα από τη συστηματική εφαρμογή του, αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες και τις συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά στο Κέντρο, ώστε να προασπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και κυρίως η υγεία των ατόμων που με αμέριστη προσοχή φιλοξενεί και περιθάλπει στα παραρτήματα και στις δομές του το ΚΚΠΚΜ.

Οι χώροι εφαρμογής του μέτρου της απολύμανσης, ο τρόπος, τα μέσα και ο αναγκαίος εξοπλισμός αποτέλεσαν από την πρώτη στιγμή της πανδημίας τμήμα ενός ολοκληρωμένου πλάνου, το οποίο κατήρτισε η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και επιμελήθηκε προσωπικά η Πρόεδρος του, κα. Βίκη Νάκου, βάσει και των σχετικών οδηγιών από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η απολύμανση δεν ατόνησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά αποτελεί πλέον μία ρουτίνα για όλα τα παραρτήματα και τις δομές του Κέντρου, ενώ τηρούνται απαρέγκλιτα και όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και οι πρακτικές που μειώνουν την πιθανότητα έκθεσης στον ιό, όπως η διατήρηση αποστάσεων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιας, ο περιορισμός της κοινής χρήσης αντικειμένων κά.

Στις ενδελεχείς απολυμάνσεις όλων των κτιρίων και εξωτερικών χώρων χρησιμοποιούνται ειδικά φάρμακα για τον COVID-19, σκευάσματα φιλικά προς το περιβάλλον, ευρείας δράσεως εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, ατοξικά και ακίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, ενώ η εφαρμογή του μέτρου της απολύμανσης εφαρμόζεται ποια σε χώρους που δεν είχαν απολυμανθεί ποτέ στο παρελθόν.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι σε όλες τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, οι υπάλληλοι τηρούν επιμελώς και εφαρμόζουν όλα τα μέτρα προστασίας που αφορούν στο υγειονομικό πρωτόκολλο για τον COVID-19.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ