Αλβανία: Κατά της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια ο Μπερίσα


Οι αντιδράσεις στην αλβανική πολιτική σκηνή συνεχίζονται μετά την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο Πέλαγος στα 12 μίλια.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, αναφέρθηκε στην εφημερίδα Standard σχετικά με τις προθέσεις της Ελλάδας να επεκταθεί κατά 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος και τη θέση της αλβανικής πλευράς σε αυτό το θέμα, τονίζοντας ότι αυτή η απόφαση αποτελεί αλλαγή κανόνων στη μέση του παιχνιδιού, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα ωφελείται εις βάρος της Αλβανίας.

Ο Σαλί Μπερίσα κατήγγειλε, επίσης, τη συμπεριφορά και τις ενέργειες της αλβανικής κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Εντι Ράμα, τόσο σήμερα που βρίσκεται στην εξουσία όσο και το 2009, όταν ηγήθηκε της αντιπολίτευσης και αντιτάχθηκε στη συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

«Αντιμετωπίζουμε μια δραματική αλλαγή στάσης της ελληνικής κυβέρνησης, τον διπλασιασμό του πλάτους των χωρικών της υδάτων με μεγάλες σοβαρές επιπτώσεις και ακόμη και σε ορισμένα μέρη μια αναλογική μείωση του πλάτους των χωρικών μας υδάτων, της υφαλοκρηπίδας και της οικονομικής ζώνης και του εναέριου χώρου της Αλβανίας», είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ