Κορονοϊός: Δύο ταξιδιωτικές εταιρίες ακυρώνουν τουριστικά πακέτα σε ελληνικά νησιά

Κορονοϊός: Κρήτη, Σαντορίνη, Ζάκυνθο και Μύκονο κόβουν οι βρετανικές ταξιδιωτικές εταιρείες, λόγω των νέων μέτρων για καραντίνα όσων επιστρέφουν από τους συγκεκριμένους προορισμούς

Ακύρωσαν διακοπές σε ελληνικά νησιά οι ταξιδιωτικές εταιρείες TUI και Jet2.

Πρόκειται για την Κρήτη, τη Σαντορίνη, τη Ζάκυνθο και τη Μύκονο και η απόφαση λήφθηκε λόγω των νέων κανόνων για καραντίνα όσων επιστρέφουν στην Αγγλία από αυτούς τους προορισμούς.

Από τις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από Μυτιλήνη, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη, Ζάκυνθο πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα, στα σπίτια τους, για 14 μέρες.

Η TUI σταματάει τις διακοπές σε Κρήτη, Σαντορίνη, Ζάκυνθο και Μύκονο, ενώ η Jet 2 σταματάει σε Κρήτη, μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης χαρακτήρισε «πολύ άτυχη» την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλλει καραντίνα κατά την άφιξή τους επί αγγλικού εδάφους στους ταξιδιώτες από επτά ελληνικά νησιά.

Μιλώντας στο Sky News ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε πως η καραντίνα δε δικαιολογείται από τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανά 100.000 κατοίκους, που βρίσκεται αρκετά κάτω από το όριο την 20 κρουσμάτων που έχει θεσπίσει ως κριτήριο για επιβολή καραντίνας το Λονδίνο.

Επιπλέον, ο υπουργός Τουρισμού απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η ελληνική κυβέρνηση αποκρύπτει στοιχεία για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων, επισημαίνοντας ότι έχουν αυξηθεί οι διαγνωστικοί έλεγχοι, ιδίως σε περιοχές όπου καταγράφεται αυξημένη συγκέντρωση κρουσμάτων και ότι υπάρχει στενή συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση.

Τέλος ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως το σύστημα ελέγχων που ακολουθείται στην Ελλάδα έχει επιτρέψει στις Αρχές να έχουν την κατάσταση υπό έλεγχο, παρά την αναμενόμενη αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα του τουρισμού.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ