Θεσσαλονίκη: Την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά ζητούν οι υγειονομικοί


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Την ένταξή τους στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων ζήτησαν εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία, σε συνέντευξη Τύπου, στο προαύλιο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής κρίσης για τα ΒΑΕ.

«Από την αρχή της πανδημίας έχουν νοσήσει από κορονοϊό πάνω από τετρακόσιοι εβδομήντα συνάδελφοί μας. Είναι διαχρονικό αίτημά μας η καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας», δήλωσε το μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, Ελένη Μπακιρλή.

«Δεν μπορεί να ανανεώνεται το εξειδικευμένο προσωπικό κάθε έξι κι οκτώ μήνες, χρειάζεται εκπαίδευση για να εργαστεί κάποιος στη ΜΕΘ», ανέφερε το μέλος της διοίκησης του εργασιακού σωματείου του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θανάσης Τασιούδης, ο οποίος υποστήριξε ότι η υποστελέχωση των ΜΕΘ σε κάποια νοσοκομεία έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν.

Οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία ζήτησαν επίσης ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, επαναληπτικά διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και των ατομικών μέτρων προφύλαξης και υγιεινής, κ.ά.

Οι υγειονομικοί κάλεσαν σε συγκέντρωση που προγραμματίζουν την Παρασκευή, στις 8:30, έξω από το Ιπποκράτειο και σε πορεία, καθώς και σε συγκέντρωση το Σάββατο, στις 18:30, έξω από τη ΔΕΘ, στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ