Κορονοϊός: Ξεκίνησε η παραγωγή μασκών για τους μαθητές των σχολείων


Κορονοϊός: Ξεκίνησε μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του σχετικού διαγωνισμού, η παραγωγή μασκών, τις οποίες θα προμηθευτούν όλα τα σχολεία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Αυτό τονίζει σε δήλωση του ο Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που ήταν και ο φορέας που διενήργησε το σχετικό διαγωνισμό. «Η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου και η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο σήμερα το μεσημέρι των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από τις υπηρεσίες της ΚΕΔΕ, δείχνει πως όλες οι διαδικασίες, παρότι έγιναν μέσα σε χρόνο ρεκόρ, δεν στερήθηκαν διαφάνειας και νομιμότητας» υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου η ΚΕΔΕ προχωρά άμεσα «στην υπογραφή συμβάσεων με τους προσωρινούς αναδόχους, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη αρχίσει την παραγωγή των μασκών». Ακόμη επισημαίνει ότι «τις επόμενες ημέρες, όλοι οι Δήμοι της χώρας θα κληθούν (ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο σε κάποιες περιπτώσεις) να εργαστούν έτσι ώστε το πρωί της Δευτέρας να βρει τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα για την έναρξη μιας ασφαλούς σχολικής χρονιάς».

Χαρδαλιάς: Εκτός τάξης όσα παιδιά δεν φορούν μάσκα

Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, όσα παιδιά δεν φορούν μάσκα θα μένουν εκτός της σχολικής τάξης.

Άμεσα, όπως είπε νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς, αναμένεται ΚΥΑ, η οποία περιλαμβάνει αναλυτικά προβλέψεις για όλα τα θέματα που αφορούν στην λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών και ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, φροντιστηρίων, ξένων γλωσσών, βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων του Κράτους).

Ανάμεσά τους, διευκρινίζει τα περί υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και λειτουργίας των κυλικείων.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως επίσης και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ελπιζω στη συσκευασια να περιλαμβανονται τα χαρακτηριστικα καθως και η εγκριση της Ε.Ε.Και για τα παγουρινια]

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ