Κορονοϊός στη Βρετανία: Αυστηρότερα μέτρα φέρνει η απότομη αύξηση των κρουσμάτων

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Αυστηροί νέοι περιορισμοί στις κοινωνικές συναθροίσεις σε ολόκληρη την Αγγλία αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα Τετάρτη (9/9), καθώς η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο την απότομη αύξηση των λοιμώξεων από τoν Covid-19, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους ανθρώπους.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, θα απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των έξι ατόμων, όπως θα δηλώσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Οι παραβάτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 100 λιρών στερλινών, το οποίο θα διπλασιάζεται σε κάθε επανάληψη της παράβασης φτάνοντας έως και τις 3.200 λίρες κατ ‘ανώτατο όριο.

Αυτό το νέο όριο θα ισχύει για συναθροίσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε ιδιωτικά καταλύματα, σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και χώρους όπως παμπ και εστιατόρια.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Βρετανία άρχισε να αυξάνεται ξανά τις τελευταίες ημέρες. Αν και τα τεστ διεξάγονται πιο εκτεταμένα και ο αριθμός των νοσηλευομένων – διαγνωσμένων με κορονοϊό, είναι πολύ χαμηλότερος από εκείνον κατά την περίοδο κορύφωσης της επιδημίας, οι υπουργοί φοβούνται ότι αυτή αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού», θα πει ο Τζόνσον. «Έτσι απλοποιούμε και ενισχύουμε τους κανόνες για την κοινωνική επαφή – καθιστώντας τους πιο κατανοητούς και πιο εύκολο για την αστυνομία να τους επιβάλει».

Το προηγούμενο όριο στον αριθμό των ατόμων που μπορούσαν να συναθροίζονται ήταν 30.

Την Τρίτη καταγράφηκαν 2.460 ημερήσιες λοιμώξεις, 2.948 τη Δευτέρα και 2.988 την Κυριακή – μια απότομη αύξηση από τα επίπεδα των περίπου 1.000 ημερήσιων λοιμώξεων τον Αύγουστο. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην υψηλή μετάδοση του ιού μεταξύ των νέων.

Οι νέοι κανόνες δεν θα ισχύουν για χώρους εργασίας ή σχολεία, και θα υπάρχουν εξαιρέσεις για γάμους, κηδείες και ορισμένα οργανωμένα ομαδικά αθλήματα. Η Σκοτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία ορίζουν τις δικές τους πολιτικές για περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Περιορισμοί είχαν ήδη επιβληθεί σε τοπικό επίπεδο σε μέρη της χώρας για την καταπολέμηση εστιών της νόσου, με σκοπό την αποφυγή νέων απαγορεύσεων σε εθνικό επίπεδο, καταστροφικών για την οικονομία.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα δυσκολέψουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να πειστεί ένα δύσπιστο μέρος της κοινωνίας ότι είναι ασφαλές να επιστρέψει στους χώρους εργασίας του. Παράλληλα αυτά αποτελούν ένα βήμα οπισθοχώρησης στην ανάκαμψη της Βρετανίας από μια πανδημία που προκάλεσε περισσότερους θανάτους (41.500 νεκρούς) και την μεγαλύτερη οικονομική ζημιά στη χώρα από ό,τι στους Ευρωπαίους εταίρους και μια εκτεταμένη κριτική στην ηγεσία του Τζόνσον.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here