Φωτιά στη Μόρια: Καίγεται ο καταυλισμός – Οι μετανάστες τρέχουν στα βουνά

Πυρκαγιά στη Μόρια της Μυτιλήνης ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης (9/9), σε σημείο περιμετρικά της ΚΥΤ, με τις καμπάνες του χωριού να ηχούν. Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Δημήτριο, ενώ νωρίτερα φέρονται να έχουν σημειωθεί επεισόδια εντός της δομής, μεταξύ των μεταναστών.

Στο σημείο βρίσκονται εθελοντές και προσωπικό των δύο δήμων του νησιού, με τους ισχυρούς ανέμους να κάνουν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, γίνεται αναφορά για εκκένωση του ΚΥΤ, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει εντός της δομής των μεταναστών.

Ο καταυλισμός της Μόριας καίγεται σχεδόν στο σύνολο του, ενώ το stonisi.gr αναφέρει ότι μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά.

Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη, ωστόσο διμοιρίες των ΜΑΤ με κλούβες έχουν δημιουργήσει φραγμό στο ύψος του Καρά Τεπέ αποτρέποντας τους από το να μπουν στην πόλη.

«Μετά τη Μόρια θα πέσει η Μυτιλήνη»

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων σε νέα ανάρτηση του αναφέρει: «H τοπική ΜΚΟ “Stand by Me” αναφέρει ότι «έχουν καεί τα υπάρχοντα 13.000 άστεγων προσφύγων» και ότι «οι κάτοικοι της Μόριας (σ.σ. εννοούν τον καταυλισμό!) που προσπαθούν να αποδράσουν σπρώχνονται πίσω από ντόπιους που τους επιτίθενται»… Λέει επίσης: «Μετά τη Μόρια θα πέσει η Μυτιλήνη… Η Μόρια τέλειωσε, η Μόρια καταστράφηκε»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here