Φωτιά – Ανάβυσσος: Στις αυλές των πρώτων σπιτιών οι φλόγες – Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο


Δραματική η κατάσταση στο Δήμο Σαρωνικού. Η φωτιά έχει φτάσει στις αυλές των πρώτων σπιτιών. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι κάηκαν σπίτια και σε άλλους οικισμούς

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (09/09) σε δασική και οικοπεδική περιοχή στη θέση Φέριζα στα Καλύβια Αττικής αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, γρήγορα επεκτάθηκε.

Λόγω της φωτιάς εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού στο Facebook.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στο Open ανέφερε ότι έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια. «Η φωτιά έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο. Αλλού σβήνει αλλού αναζωπυρώνεται η φωτιά. Βγάζουμε κόσμο από τα σπίτια του. Δεν έχω εικόνα ακριβώς γιατί ο καπνός είναι πάρα πολύς. Ο αέρας είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορούμε να ζυγώσουμε», ανέφερε.

Ενεργοποιήθηκε το 112
Προειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς «Άγιος Παντελεήμονας» και «Άρης Σαρωνίδας» εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στα Καλύβια.

Σε μήνυμα που εστάλη σε κατοίκους, η Γενική Γραμματεία τούς καλεί να εκκενώσουν τους παραπάνω οικισμούς για προληπτικούς λόγους και να κατευθυνθούν προς την παραλία Παλαιάς Φώκαιας.

Περαιτέρω ενίσχυση δυνάμεων
Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, οδήγησε σε περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.

Συγκεκριμένα, αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, επιχειρούν στα Καλύβια, 117 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρα τμήματα ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρα ΟΤΑ.

Από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Νωρίτερα, από την Πυροσβεστική προτάθηκε προληπτική εκκένωση κτηρίων που βρίσκονται κοντά στις φλόγες και όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, εκκενώθηκε ήδη ο οικισμός Φέριζα καθώς κι ένα οικοτροφείο που φιλοξενεί 30 παιδιά, λόγω των πυκνών καπνών. Σημειώνεται, ότι τα παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζήτησε την άμεση εκκένωση και του οικισμού Όλυμπος καθώς η φωτιά, όπως πήγε, κατευθύνεται προς τα εκεί.

«Να εκκενωθεί άμεσα! Άμεσα! και όλα τα άλλα τα λέμε μετά», τόνισε ο Πέτρος Φιλίππου εξηγώντας ότι ήδη με μεγάφωνα ενημερώνονται οι κάτοικοι να φύγουν από τα σπίτια τους καθώς η φωτιά κινείται με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Λόγω της πυρκαγιάς, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο και από το ύψος της συμβολής με την οδό Αγίου Παντελεήμονος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλύβια.

Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε έκταση με ξερά χόρτα στα Μέγαρα. Ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίστηκε άμεσα και δεν εμπνέει ανησυχία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ