Δίκη Folli-Follie: Οι απολογίες των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου – Τι είπαν στην ανακρίτρια


«Στεναχωριέμαι για όλους τους ανθρώπους στους οποίους δημιούργησα πρόβλημα» φέρεται να είπε στη μαραθώνια απολογία του για το αποκαλούμενο «σκάνδαλο της Folli Follie», ο ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Άγνοια για τις ενέργειες του πατέρα του δήλωσε από την πλευρά του -σύμφωνα με πληροφορίες- ο γιος του Τζώρτζης ο οποίος αμέσως μετά την απολογία του οδηγήθηκε στις φυλακές Τρικάλων.

Οι άλλοτε ισχυροί άνδρες της εταιρείας αν και προσπάθησαν να αντικρούσουν τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος τους για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία, δεν κατάφεραν να πείσουν ανακρίτρια και εισαγγελέα που τους έκριναν προφυλακιστέους.

Αντίθετα με το σύζυγο και το γιο της, η Καίτη Κουτσολιούτσου αφέθηκε τελικά ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισής της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα, ενώ υποχρεούται και στην καταβολή εγγυοδοσίας 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ενώπιον της ανακρίτριας αποδέχθηκε μέρος όσων του αποδίδονται όσον αφορά στην εικονικότητα των οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζονταν επί σειρά ετών στους ισολογισμούς της εταιρείας.

Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι αυτό αναγκάστηκε να το πράξει σε κάποια δύσκολη οικονομική συγκυρία του ομίλου, στα πλαίσια του οράματός του για να δημιουργήσει ένα πολυεθνικό όμιλο, ο οποίος θα αποτελούσε «το στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θα αναδείκνυε το όνομα της Ελλάδας παγκοσμίως». Και πως πίστευε ότι σε σύντομο χρόνο θα μπορούσε να επαναφέρει την εταιρεία στην νομιμότητα, κάτι που δεν κατάφερε λόγω των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων παγκοσμίως από το 2007 και μετά. Επέμεινε πάντως πως σε καμία περίπτωση δεν ωφελήθηκε από την ενέργεια του αυτή. Προσκόμισε δε και σχετικά τραπεζικά παραστατικά, προκειμένου να δείξει ότι ο ίδιος με προσωπικά του δάνεια χρηματοδοτούσε την εταιρεία, όποτε αυτό ήταν αναγκαίο.

Άγνοια για τις ενέργειες του πατέρα του και για τα όσα συνέβαιναν στην «αμαρτωλή» θυγατρική της Folli Follie στην Ασία δήλωσε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Υποστήριξε ότι αυτός είχε την ευθύνη της ελληνικής μητρικής και δεν γνώριζε τίποτα για τα παραποιημένα στοιχεία του ασιατικού βραχίονα που είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ψευδή εικόνα ευρωστίας για τον Όμιλο.
Πως δεν γνώριζε τίποτα ισχυρίστηκε και η Καίτη Κουτσολιούτσου. Όπως φέρεται να είπε, ναι μεν μεν ήταν αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, ασχολείται όμως μόνο με την σχεδίαση των προϊόντων και τις δημόσιες σχέσεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ