Υπόθεση Ναβάλνι: Η Ρωσία θωρεί απαράδεκτες τις αναφορές Πομπέο περί ανάμειξης της κυβέρνησης


Το Κρεμλίνο θεωρεί a priori λανθασμένες και απαράδεκτες τις αναφορές περί συμμετοχής κάποιων Ρώσων αξιωματούχων στο περιστατικό που σχετίζεται με τον Ναβάλνι , δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάϊκ Πομπέο σύμφωνα με τις οποίες εμπλέκονται Ρώσοι αξιωματούχοι στην δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι, αλλά ούτε και για το ότι έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του, λέγοντας ότι αυτές είναι πληροφορίες των ΜΜΕ και όχι επίσημη πληροφόρηση.

Το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα ήθελε η Γερμανία να παραδώσει στην Ρωσία στοιχεία για την κατάσταση του Ναβάλνι και δεν αντιλαμβάνεται γιατί προέκυψαν δυσκολίες σ’ αυτό το ζήτημα. «Χωρίς να γνωρίζουμε ποια είναι τα αποτελέσματα (των εξετάσεων του Ναβάλνι στα εργαστήρια της Γερμανίας) δεν μπορούμε γενικά να πούμε τίποτα. Και προς το παρόν αυτό που μένει είναι να απορούμε γιατί μέχρι τώρα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες που δεν επιτρέπουν να μοιραστούν μαζί μας τα αποτελέσματα αυτά», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν γνωρίζει ποια ακριβώς στοιχεία παρέδωσε η Γερμανία στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ούτε ο ΟΑΧΟ παρέδωσε στην Ρωσία κάποια στοιχεία με τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγιναν στον Ναβάλνι.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ