Βηρυτός: Για δολιοφθορά κάνει λόγο ο πρόεδρος του Λιβάνου για τη νέα πυρκαγιά στο λιμάνι


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε την Πέμπτη στο λιμάνι της Βηρυτού – ένα μήνα μετά από τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου και σκότωσε τουλάχιστον 190 ανθρώπους – όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο καπνός από τη χθεσινή πυρκαγιά, η οποία σύμφωνα με αξιωματούχους προκλήθηκε από εργασίες οξυγονοκόλλησης, κάλυψε πολλές συνοικίες της Βηρυτού, προκαλώντας πανικό στους πολίτες.

“Η αποθήκη που φλέγεται είναι αυτή στην οποία ο Ερυθρός Σταυρός τοποθετεί χιλιάδες ανθρωπιστικά δέματα και μισό εκατομμύριο λίτρα λαδιού (…) Οι ανθρωπιστικές μας επιχειρήσεις κινδυνεύουν να διαταραχθούν σημαντικά”, επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Φαμπρίτσιο Καρμπόνι, διευθυντής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού για τη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δήλωσε στη διάρκεια σύσκεψης του Ανώτατου Συμβουλίου Άμυνας χθες Πέμπτη το βράδυ ότι η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από δολιοφθορά, τεχνικό λάθος ή αμέλεια και ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα.

Μεγάλη φωτιά στο λιμάνι της Βηρυτού ένα μήνα μετά τη φονική έκρηξη

Βίντεο που κυκλοφόρησαν σε κοινωνικά δίκτυα έδείχναν μαύρο καπνό πάνω από την περιοχή του λιμανιού.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, η φωτιά αυτή ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες στους κατοίκους της Βηρυτού, που γράφουν στο Twitter για τις δραματικές στιγμές μετά την έκρηξη αλλά και το φόβο που αισθάνθηκαν.

Δείτε LIVE εικόνα:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ