Travel Con: Εξαπάτηση και ταλαιπωρία δύο ετών για εκατοντάδες μαθητές οκτώ σχολείων


Μια απίστευτη ιστορία και μια τεράστια ταλαιπωρία που τείνει να κλείσει 2 χρόνια, με εκατοντάδες οικογένειες μαθητών να έχουν χάσει τα χρήματά τους και την πολιτεία να… νίπτει τα χείρας της ( ; ). Στα χέρια της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως η εξεύρεση άμεσης λύσης, στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης η παραδειγματική τιμωρία όσων εξαπάτησαν εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Θύματα εξαπάτησης έπεσαν εκατοντάδες μαθητές τον Μάρτιο του 2019 όταν ταξιδιωτικό γραφείο ακύρωσε εκδρομές σχολείων στο εξωτερικό, χωρίς να επιστρέφει τις προκαταβολές που αυτά είχαν δώσει.

Περισσότερα από οκτώ σχολεία είχαν πέσει στην παγίδα του συγκεκριμένου γραφείου, η άδεια του οποίου ανακλήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού λίγο μετά.

Οι διευθυντές των σχολείων κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη και περιμένουν, ενάμιση χρόνο μετά, να πάρουν τα χρήματά τους.

Χαρακτηριστικά, με επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, ο διευθυντής ενός από τα σχολεία που έπεσαν θύματα απάτης, του 11ου Γυμνασίου Ιλίου, φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα το θέμα.

Ο διευθυντής αναφέρει ότι λίγες ημέρες πριν την εκδρομή, το ταξιδιωτικό πρακτορείο ακύρωσε με δική του υπαιτιότητα το ταξίδι των μαθητών στη Γερμανία και ενώ είχε ήδη εισπράξει ως προκαταβολή το ποσό των 21.500 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δεν έχουν επιστραφεί ακόμα στο σχολείο.

«Ανακοίνωσα με λύπη βαθύτατη στους γονείς την ακύρωση και έχω επιδοθεί σε έναν αγώνα δικαίωσης και επιστροφής των χρημάτων που έχει ψευδώς αναφέρει ότι θα μας επστρέψει με μήνυμα της 20-3- 2019 στις 28-3-2019, πράγμα που δε συνέβη», γράφει χαρακτηριστικά και καταλήγει: «Το 11ο Γυμνάσιο έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθήνας, την Πέμπτη 28-3-2019 μαζί με άλλα 7 επτά σχολεία θύματα του ίδιου πρακτορείου. Παράλληλα έχει ξεκινήσει διαδικασία αστικής αγωγής αποζημίωσης των χρημάτων που δόθηκαν από τους γονείς , στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Διευθυντής του σχολείου, έχουν γίνει αναφορές στην προϊσταμένη αρχή, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας και μέσω αυτής στον τέως υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και στη νυν υπουργό κ. Κεραμέως. Η πρώτη εκδίκαση της αγωγής είχε οριστεί για τις 6-3-2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αλλά ανεβλήθη μετά από αίτημα του συνηγόρου του ιδιοκτήτη του πρακτορείου για τις 27-11-2020».

Το Newsbomb.gr έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να λάβει την επίσημη θέση του και το τι προτίθεται να πράξει σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιστραφούν -επιτέλους- τα χρήματα στους εκατοντάδες εξαπατημένους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ