Πετρούπολη: Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος για την ασφαλή επαναλειτουργία των Σχολείων


Ο Δήμος Πετρούπολης, το προηγούμενο διάστημα, έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου πραγματοποίησε σχολαστικό γενικό καθαρισμό, τόσο στο εσωτερικό των σχολείων, όσο και στους αύλειους χώρους, με την παρέμβαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο.

Παράλληλα, προχώρησε στη διενέργεια προληπτικών απολυμάνσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο τη «θωράκισή» τους απέναντι στον κορωνοϊό, και την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Η Διεύθυνση Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής φρόντισε ώστε η καθαριότητα των σχολείων να είναι αυξημένη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, καθώς θα ενισχυθεί με έκτακτο προσωπικό, ενώ μερίμνησε και προμηθεύτηκε εγκαίρως υγειονομικό υλικό (αντισηπτικά και απολυμαντικά) με το οποίο εφοδίασε τις σχολικές μονάδες, ώστε να υπάρχει επάρκεια σε κάθε σχολική αίθουσα.

Η Διοίκηση του Δήμου, σε πλήρη ετοιμότητα, βρίσκεται δίπλα στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και μεριμνά ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν και πάλι με ασφάλεια».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ