Πέτσας: Θετικό βήμα η επιστροφή του Oruc Reis στην Τουρκία


Θετικό βήμα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τη μη ανανέωση της παράνομης τουρκικής Navtex και την επιστροφή του Oruc Reis προς την Τουρκία, μιλώντας στoν ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής (13/09).

Εξήγησε ότι το βασικό ζητούμενο όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να υπάρξει μια κίνηση έμπρακτης αποκλιμάκωσης από την πλευρά της Άγκυρας και πως τώρα η Αθήνα περιμένει συνέπεια και συνέχεια στην αποκλιμάκωση και τις επόμενες ημέρες.

«Είμαστε έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το έκοψε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2016 και αυτό, επαναλαμβάνω, έχει σαν αντικείμενο τη λύση της μιας και μόνης διαφοράς μας που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, και τα μηνύματα που έστειλε στην Τουρκία από την Κύπρο, είπε ότι «είναι πολύ μεγάλο το βάρος των ΗΠΑ για να το αγνοήσει κανείς».

Στα 10 δισ. ευρώ οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πρόκειται για ένα πακέτο που «δίνει μια τρομερή ώθηση στην ελληνική οικονομία» και η οποία δεν αφορά μόνο εκείνους που πλήγωσαν από την κρίση του κορονοϊού αλλά προχωράει και πιο πέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ, περίπου 7 δισ. ευρώ σε δημοσιονομικά μέτρα και τουλάχιστον άλλα 3 δισ. ευρώ με τα προγράμματα που αφορούν την ενίσχυση της ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα. Εκτίμησε ότι με την εφαρμογή αυτών των μέτρων θα δοθεί ώθηση 5 μονάδων του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία.

Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε εμφατικά ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απαντώντας σε όσους δίνουν προεκλογικό άρωμα στις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ.

«Δεν είναι το πρόβλημά μας οι φωτογραφίες της στιγμής, που είναι η αποτύπωση που έχει μια δημοσκόπηση. Αυτό που μας νοιάζει είναι να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη», ανέφερε.

Ποιους αφορά η εισφορά αλληλεγγύης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρίνισε ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν αφορά τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

«Ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου θα αποσαφηνίσει και το χρονικό του ορίζοντα και τις προθέσεις του», τόνισε χωρίς να αποκλείει θετικές εξελίξεις για δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους στο μέλλον.

Ειδικότερα, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι από 1-1-2021 σταματά η παρακράτηση φόρου όπως η εισφορά αλληλεγγύης για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ για όσους έχουν αποδιδόμενους φόρους όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες η ελάφρυνση θα γίνει με τη φορολογική τους δήλωση για τα εισοδήματα του 2020.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ