Μητσοτάκης: Μακριά από εμάς η «μυστική διπλωματία»

Στις επικρίσεις που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην κρίση με την Τουρκία απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Για τα ελληνοτουρκικά και το άρθρο του πρωθυπουργού σε τρεις ξένες εφημερίδες και τις κατηγορίες που δέχεται από την αντιπολίτευση για «μυστική διπλωματία», ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, απάντησε ότι είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις συζητήσεις στο Βερολίνο.

Επεσήμανε, επίσης, πως αυτό που περιέγραψε στα αγγλικά ως «written understanding», δεν ήταν τίποτα άλλο από τη γραπτή αποτύπωση, τα πρακτικά μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Βερολίνο μεταξύ της διπλωματικής του συμβούλου, του συμβούλου του Τούρκου προέδρου και του συμβούλου της κ. Μέρκελ.

«Αυτό πάντως που συμφωνήθηκε, παραβιάστηκε, όχι από εμάς πάντως», τόνισε.

Σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο για κάτι περισσότερο. «Μακριά από εμάς οποιαδήποτε φιλολογία, ρητορική περί μυστικής διπλωματίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «είχα ενημερώσει και τον Τσίπρα και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Και από την κυρία Σουρανή υπήρξε ενημέρωση του συμβούλου του Τσίπρα».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here