Μητσοτάκης: Θα υπάρξει μόνιμο ΚΥΤ στη Μυτιλήνη – Η Μόρια κάηκε από κάποιους «υπερδραστήριους»


Η Μόρια είναι δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί επί των ημερών της ΝΔ στη Μυτιλήνη.

«Αυτό που έγινε στην Μόρια -που είναι τραγωδία- πρέπει να το δούμε ως ευκαιρία», τόνισε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρώτον για να επαναδραστηριοποιηθεί η Ευρώπη στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης και δεύτερον για τη δημιουργία ενός νέου ΚΥΤ που δεν θα κουβαλάει τα αρνητικά της Μόριας, η οποία είναι ταυτισμένη με την κακή διαχείριση του προσφυγικού. Θα υπάρξει στη Μυτιλήνη ένα μόνιμο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ζήτησα από την ΕΕ στη διαχείριση του νέου ΚΥΤ να έχει μεγαλύτερη ανάμειξη και εμπλοκή η Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι πρόσθεσε πως η κυβέρνηση με ανθρωπιά έχει διαχειριστεί το πρόβλημα των ασυνόδευτων ανηλίκων.

«Χθες μίλησα με κ. Μέρκελ για το πώς η Γερμανία μπορεί να υποδεχθεί κάποιες οικογένειες που έχουν ήδη πάρει άσυλο» ενημέρωσε επίσης ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας πως η ΕΕ δεν μπορεί να αποτύχει δεύτερη φορά στη διαχείριση των προσφύγων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ