Δίκη Μακρή: Συγκλονίζει η Βικτώρια Καρύδα – «Έγινε ό,τι ήθελε ο άνδρας μου»


Συγκινημένη η Βικτώρια Καρύδα άκουσε την ποινή ισόβιας κάθειρξης που επέβαλε το δικαστήριο στον δολοφόνο του συζύγου της, Γιάννη Μακρή.

«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Μπάμπη για εμένα είναι ο καλύτερος δικηγόρος, και η Μαριάννα. Ευχαριστώ την Αστυνομία για τη δουλειά που έκανε. Είμαι ικανοποιημένη από την απόφαση που βγήκε. Ο άνδρας μου είναι εδώ, τα βλέπει και τα ακούει, κι ότι ήθελε ο άνδρας μου, αυτό έγινε», δήλωσε εμφανώς συγκινημένη.

Ισόβια στον δολοφόνο – 10 χρόνια στον συνεργό του

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 32χρονο Βουλγαρικής υπηκοότητας κατηγορούμενο για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μάκρη τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλα.

Επιπλέον του επιβλήθηκε ποινή 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για οπλοχρησία και οπλοφορία.

Δικαστές και ένορκοι, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό κρίνοντας τον ένοχο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας σε ήρεμη ψυχική διάθεση, της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας.

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στο έγκλημα καταδικάστηκε ο 36χρονος αδελφός του στον οποίο το δικαστήριο επίσης δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγος του δολοφονημένου επιχειρηματία Βικτώρια Καρύδα ευχαρίστησε τους δικαστές.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την ενοχή των δύο αδελφών για τα παραπάνω αδικήματα, είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της έδρας.

Για τον 32χρονο φερόμενο εκτελεστή του επιχειρηματία ο εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που σκότωσε τον επιχειρηματία με οκτώ σφαίρες και εμφανίζεται στο βίντεο της ανθρωποκτονίας που έχει δει το «φως» της δημοσιότητας.

«Πέρα πάσης αμφιβολίας ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας. Φαίνεται από το βίντεο το γυμνασμένο προφίλ, η σωματοδομή, η κοτσίδα» επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να είναι όλα συμπτώσεις.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό επιβαρυντικό για τον πρώτο κατηγορούμενο είναι και το τηλεφώνημα στον αδελφό του, λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανθρωποκτονία. «Ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει καταστρώσει το σχέδιο με τον αδελφό του, παρακολουθούν το θύμα μαζί. Κατά την άποψη μου, οι πράξεις του είναι ο ορισμός του απλού συνεργού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» επισήμανε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ