Μέρκελ για Μόρια: Η στήριξη στην Ελλάδα να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο


Δηλώσεις από τη Γερμανίδα καγκελάριο στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πρόεδρο της Κομισιόν

H στήριξη προς την Ελλάδα όσον αφορά το προσφυγικό και τη Μόρια πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας ερωτηθείσα κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Πρόεδρο της Κομισιόν μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών ΕΕ-Κίνας.

«H στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο αυτό είναι εφικτό. Η Γερμανία ωστόσο νιώθει υπεύθυνη γι’αυτό θα σκεφτούμε περισσότερο σχετικά με αυτό. Θα σκεφτούμε ειδικά ποιος έχει περισσότερη ανάγκη και ποιους από αυτούς τους ανθρώπους θα πάρουμε στη Γερμανία» υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως εκτός από τους 150 ασυνόδευτους ανηλίκους, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προτίθεται να δεχτεί και άλλους πρόσφυγες από τον κατεστραμμένο καταυλισμό της Μόριας.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ προανήγγειλε στο Βερολίνο ότι «η Γερμανία θα συμβάλει ουσιαστικά στο θέμα αυτό. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συζητά αυτή τη στιγμή τις λεπτομέρειες. Ιδίως θα αφορά οικογένειες με παιδιά. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι για πρόβλημα το οποίο αφορά μόνο την Ελλάδα ή τη Γερμανία. Από αυτήν την άποψη, είναι απαραίτητη μια κοινή μεταναστευτική/προσφυγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ