Μπαλαούρας: Άλλο να χάσεις νησί, άλλο βραχονησίδα – Για εθνική ανευθυνότητα κάνει λόγο η ΝΔ


Απαράδεκτη δήλωση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος είπε πως «είναι άλλο να χάσεις βραχονησίδα».

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, «στρίμωξε» το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική εκπομπή για τη στάση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα Ελληνοτουρκικά και τα όσα είχε πει στο παρελθόν ο Κώστας Ζουράρις για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

«Άλλο να χάσεις νησί, άλλο βραχονησίδα», είπε ο Μάκης Μπαλαούρας στον Νίκο Ρωμανό προκαλώντας αντιδράσεις και ερωτηματικά για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 ο τότε υφυπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις είχε αναφέρει τα εξής: «Δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μη μας πάρουν».

Η Νέα Δημοκρατία μετά την απαράδεκτη αυτήν δήλωσε εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν εκφράζουν αυτές οι οι δηλώσεις τον κ. Τσίπρα ενώ ρωτά επίσης αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσθέσει άλλο ένα “παρών” στη θλιβερή συλλογή του, κρυβόμενος, αυτή τη φορά, πίσω από εθνικά επικίνδυνες τοποθετήσεις πρώην βουλευτών του;

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Μετά τον κ. Μπαλάφα, που είχε προτείνει παλαιότερα να το ρισκάρουμε με την Τουρκία μειώνοντας τις εξοπλιστικές δαπάνες, και τον κ. Ζουράρι, με τη γνωστή ρήση πως δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο αν χάσουμε μερικά νησιά, ήρθε ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλαούρας να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της εθνικής ανευθυνότητας ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας δύο μέρες μετά την ανακοίνωση των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων από τον Πρωθυπουργό πως “άλλο να χάνεις νησιά, άλλο βραχονησίδες”.

Εκφράζουν αυτές οι δηλώσεις τον κ. Τσίπρα; Ποια είναι η επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τελευταίες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης της αμυντικής θωράκισης της χώρας; Θα ψηφίσει τα νέα εξοπλιστικά, όταν έρθουν στη Βουλή; Θα πάρει καθαρή θέση ή θα προσθέσει άλλο ένα “παρών” στη θλιβερή συλλογή του, κρυβόμενος, αυτή τη φορά, πίσω από εθνικά επικίνδυνες τοποθετήσεις πρώην βουλευτών του;».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ