Κακοκαιρία «Ιανός»: Αυτή είναι η τελευταία δορυφορική φωτογραφία του κυκλώνα


Κακοκαιρία Ιανός: Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» επηρεάζει ήδη τα νησιά του Ιονίου και πλησιάζει τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας.

Τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι θυελλώδεις άνεμοι και υψηλός κυματισμός με ταυτόχρονη άνοδο της μέσης στάθμης της θάλασσας θα επηρεάζουν την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τις ακτές της Πελοποννήσου μέχρι το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Παράλληλα, οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες δεν θα περιοριστούν μόνο στις παραπάνω περιοχές αλλά θα πλήξουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Δείτε την τελευταία δορυφορική φωτογραφία του κυκλώνα «Ιανός», στις 05:15 ώρα Ελλάδος

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Κακοκαιρία επικρατεί στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020) στα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται:

Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ