Αναδρομικά συντάξεων 2020:Σε δυο εβδομάδες η τροπολογία στη Βουλή – Πότε θα πληρωθούν


Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα Οκτωβρίου καταβάλλονται τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούλιος 2015 – Μάιος 2016 σε ένα εκατομμύριο συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία απόδοσης των αναδρομικών της περιόδου 2015 – 2016 στους συνταξιούχους.

Τα αναδρομικά ποσά φτάνουν τα 1,4 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 892 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 496 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα.

Μάλιστα το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών ποσών των κύριων συντάξεων και στους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα, καθώς μέχρι στιγμής έχει ψηφιστεί η επιστροφή των ποσών μόνο για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα. Τα ποσά των επιστροφών του Οκτωβρίου από τις αντισυνταγματικές μειώσεις των κύριων συντάξεων υπολογίζεται πως θα κυμανθούν από 550 έως 7.200 ευρώ, ενώ το μεσοσταθμικό ποσό κυμαίνεται σε 1.300 – 1.500 ευρώ.

Όσοι είχαν το 2012 άθροισμα συντάξεων 1.000 – 1.100 ευρώ αναμένεται να λάβουν περίπου 550 ευρώ.

Οι «τυχεροί» που θα πάρουν 7.000 και περισσότερα, είναι οι συνταξιούχοι που είχαν άθροισμα συντάξεων το 2012 άνω των 3.000 ευρώ. Πρόκειται για διπλοσυνταξιούχους που εισπράττουν δύο η περισσότερες κύριες συντάξεις και υψηλοσυνταξιούχους του ΙΚΑ, των ΔΕΚΟ – Τραπεζών και του Δημοσίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρχει ρήτρα πως αποσβέννονται για όσους τα λάβουν οι πιθανές μελλοντικές διεκδικήσεις για τα αναδρομικά από δώρα και επικουρικές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον Δεκέμβριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά εκατοντάδων χιλιάδων κύριων συντάξεων καθώς με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τη συμμόρφωση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ αυξήθηκαν τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων.

Ταυτόχρονα από τον Δεκέμβριο καθιερώνεται η νέα αυξημένη κύρια σύνταξη για όσους έχουν 30 και άνω χρόνια εργασιακού βίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ