Κακοκαιρία: Νύχτα θρίλερ στην Καρδίτσα – Πλημμύρισε η πόλη


Δραματική είναι η κατάσταση στην Καρδίτσα από τις καταρρακτώδεις βροχές του κύματος κακοκαιρίας «Ιανός»

Μακριά και επίπονη θα είναι η νύχτα για την Καρδίτσα αφού συνέβη το απευκταίο και έσπασε σε δύο σημεία το ανάχωμα στον ποταμό Καράμπαλη.

Συγκεκριμένα το ένα σημείο είναι στο ύψος του συγκροτήματος των σχολείων πίσω από το αθλητικό πάρκο και το άλλο πίσω από το νοσοκομείο.

Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει κατακλυστεί από νερό και απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα δεν θα υπάρξει σημείο που λιγότερο ή περισσότερο δεν θα δεχθεί όγκους υδάτων.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο δημαρχείο το νερό έχει φθάσει μισό μέτρο, ενώ έχει μεγάλο ύψος στην πλατεία και έχει μπει σε πολλά καταστήματα, όπως και σε υπόγειες και ισόγειες κατοικίες. Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί και αυτοκίνητα.

Ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι χωρίς ρεύμα και το χειρότερο όλων είναι ότι η ροή του νερού είναι συνεχής και αυξανόμενη.

Το στοίχημα πλέον είναι να μην θρηνήσουμε θύματα και για αυτό όλες οι εκκλήσεις αφορούν στο να μετακινηθούν σε ψηλότερα σημεία όσοι μένουν σε σπίτια που βρίσκονται χαμηλά.

Στους δρόμους της πόλης βρίσκονται και περιπολικά σε μια προσπάθεια να μην επιτρέπουν αυτοκίνητα να κινούνται προς τα σημεία που υπάρχει μεγάλη συσσώρευση νερού.

Δύο αγνοούμενοι και εφτά εγκλωβισμένοι

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση που βιώνει στο σύνολό της η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με δηλώσεις στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος λόγω της κακοκαιρίας, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του ν. Καρδίτσας μέχρι να εκτονωθεί η κακοκαιρία».

Ένας οδηγός σύμφωνα με το mouzakinews.gr αγνόησε τις συστάσεις των αστυνομικών να μην μετακινηθεί κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού που είχαν καταστρέψει το οδόστρωμα στο ύψος της εισόδου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Ο οδηγός αγνοείται και γίνονται προσπάθειες για την ανεύρεσή του, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες αν στο όχημα υπήρχαν συνεπιβάτες.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ αγνοείται ακόμα ένα άτομο.

Εγκλωβισμένα 7 άτομα στη θέση «Τσουκνίδα»

Την ίδια στιγμή, εγκλωβισμένα βρίσκονται 7 άτομα, που επέβαιναν σε 3 αυτοκίνητα στη θέση «Τσουκνίδα» στην Αν. Αργιθέα.

Όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου παρότι το μηχάνημα έφτασε στο σημείο που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά καθώς το σημείο είναι ιδιαίτερο και ο χείμαρρος φέρνει συνεχώς μπάζα και νερά.

Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται εκεί καθώς ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιους οικισμούς υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης.

Καρδίτσα: Κατέρρευσε η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι

Κατάρρευση της γέφυρας «Μπαλάνου» σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 μ.μ. την Παρασκευή (19/8) συνέπεια της κακοκαιρίας «Ιανός» όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net.

Μία γέφυρα με ιστορία περίπου 70 ετών πλέον αποκόπτει πλήρως την κοινότητα Πευκοφύτου του Δήμου Μουζακίου από τον δήμο Μουζακίου και όλη την Ανατολική Αργιθέα από την πρόσβαση προς την πόλη του Μουζακίου.

Αγριεύει ο «Ιανός» τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα που προκαλεί ο «Ιανός» την Παρασκευή 18/09, αναμένεται από αργά το βράδυ και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες Σαββάτου 19/09 να πλήξουν με μεγάλη διάρκεια τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, την Εύβοια, καθώς επίσης τις Βόρειες και Δυτικές Κυκλάδες και παροδικά το Νότιο Ιόνιο.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 19/09 τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται νοτιότερα και το βράδυ θα επηρεάσουν τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι περιοχές που θα δεχτούν τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχών έως το πέρας της κακοκαιρίας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ