Κορονοϊός – Γαλλία: 26 νεκροί και 13.498 κρούσματα σε ένα 24ωρο


Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 13.498 νέα κρούσματα κορονοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ επιπλέον καθημερινών περιστατικών, επί συνόλου 442.194 κρουσμάτων.

Ο αριθμός των θανάτων του τελευταίου 24ώρου στη Γαλλία είναι 26, επί συνόλου 31.274.

Σημειώνεται ότι η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν ανησυχητικό ρυθμό εξάπλωσης της πανδημίας, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ανά τον κόσμο.

Οι Αρχές πόλεων και χωρών σχεδιάζουν την ενίσχυση των μέτρων προστασίας, ενώ σχέδια για lockdown βρίσκονται στο τραπέζι των κέντρων διαχείρισης της κρίσης σε ευρωπαϊκές και μη χώρες. Ήδη, δρακόντεια υγειονομικά μέτρα τέθηκαν από χθες (18/09) σε ισχύ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

«Τα νούμερα του Σεπτεμβρίου πρέπει να χρησιμεύσουν ως κώδωνας συναγερμού για όλους στην Ευρώπη», όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι πλέον μεγαλύτερος από τα στοιχεία του Μαρτίου και του Απριλίου, προειδοποίησε από την Κοπεγχάγη ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε.

Η ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ περιλαμβάνει 53 χώρες, ανάμεσά τους και τη Ρωσία, που μετρά περί τα 5 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα και περισσότερους των 227.000 θανάτους , σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού.

Ο ΠΟΥ δεν αναθεωρεί την διάρκεια της καραντίνας

Ο ΠΟΥ κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να αναθεωρήσει την διάρκεια των 14 ημερών καραντίνας που ισχύει για τα άτομα που έχουν έλθει σε επαφή με τον ιό.

Παρά ταύτα, στην Γαλλία η διάρκεια της απομόνωσης κατέβηκε στις 7 ημέρες σε περίπτωση επαφής και διαρκεί πλέον 10 ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία. Πολλές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, σχεδιάζουν την μείωση της διάρκειας της καραντίνας, όπως η Πορτογαλία και η Κροατία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ