Κορονοϊός: Σε ισχύ το νέο σχέδιο της Αστυνομίας – Επιστρέφουν τα περιπολικά με τα ηχητικά μηνύματα

Ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο με στόχο να περιοριστούν οι συγκεντρώσεις και ο συνωστισμός που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στις πλατείες εφαρμόζει από σήμερα, Δευτέρα (21/09), η Αστυνομία.

Με βάση αυτό το σχέδιο, κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους περιπολικά, τα οποία θα εκπέμπουν ηχητικά μηνύματα και θα ζητούν από όσους είναι στις πλατείες να αποφεύγουν το συγχρωτισμό, ενώ θα θυμίζουν ότι υπάρχει όριο εννέα ατόμων για τους συγκεντρωμένους.

Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει χαρτογράφηση για τις πλατείες της Αττικής και γνωρίζει κάθε βράδυ σε ποιες συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός.

Βάσει αυτής της χαρτογράφησης, άλλη θα είναι η διαχείριση σε σημεία, όπως για παράδειγμα τα σκαλάκια στην πλατεία Συντάγματος και άλλη σε μεγάλες πλατείες που παρατηρείται συγχρωτισμός, που φτάνει ακόμη και τα 400 άτομα.

Θα αυξηθούν, με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, οι περιπολίες και θα δίνεται αμέσως εικόνα στα τοπικά αστυνομικά τμήματα αλλά και στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, για την εικόνα που επικρατεί σε πλατείες και ανάλογα με την εικόνα αυτή, θα εφαρμόζεται και το επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα ξεκινά, με συστάσεις και αμέσως μετά με την επιβολή προστίμων.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ