Ιανός: Η Καρδίτσα μετρά για 5η μέρα τις πληγές της – Παραμένουν αποκλεισμένα αρκετά χωριά


Μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός, η πόλη της Καρδίτσας συνεχίζει να μετρά τις πληγές της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμεύεται ότι οι οικονομικές ενισχύσεις σε όσους έπαθαν ζημιές από τον Ιανό θα καταβληθούν με διαδικασίες εξπρές.

Την ίδια στιγμή, καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να αποκατασταθούν οι ζημιές, να καθαριστούν από τις λάσπες τα σπίτια και οι δρόμοι, ενώ για πέμπτη μέρα αποκλεισμένα παραμένουν ακόμα αρκετά χωριά από το Δήμο Μουζακίου.

Εκτός από την Οξυά από όπου, χθες, ελικόπτερο μετέφερε όσους κατοίκους το επιθυμούσαν και τροφοδότησε με νερό και φαγητό όσους αποφάσισαν να παραμείνουν, είναι σύμφωνα με το karditsalive.net τα χωρία Πευκόφυτο, Ελληνόκαστρο, Αμυγδαλή, Κρυοπηγή, Ανθοχώρι και όλοι οι συνοικισμοί της Οξυάς, από το Δήμο Αργιθέας το Βλάσι, το Λεοντίτο και το Μεσοβούνι, το Κουτσοπάπουλο Καστανιάς του Δήμου Καρδίτσας και από Δήμο Λίμνης Πλαστήρα Καρβασαράς, Καρίτσα – Μέγα Ρέμα – Λόγκα, και το Ορειβατικό Καταφύγιο Καραμανώλη στη Νεράιδα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου, σημείωσε ότι πολλοί δρόμοι είναι κατεστραμμένοι και μεγάλο μέρος του ζωικού κεφαλαίου έχει χαθεί, με τρία ακόμη χωριά να παραμένουν οδικώς αποκλεισμένα.

«Δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση από την αρχή εξαιτίας του ότι κατέρρευσε το σύστημα τηλεπικοινωνίων και το ρεύμα. Δεν είχε κανείς εικόνα τι γίνεται στα ορεινά».

Ο κ. Στεργίου σημείωσε ότι σήμερα είναι πιθανό να υπάρξει μερική αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο, «το οποίο έχει καταστραφεί σε τεράστιο βαθμό».

Παράλληλα θα συνεχιστούν και σήμερα οι εργασίες για την αποκατάσταση των γεφυρών Πεζούλας και Φυλακτής που έχουν υποστεί καθίζηση, αλλά και επαρχιακών οδών που έχουν κλείσει είτε λόγω κατολισθήσεων, είτε υπερχειλίσεων υδάτων.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία που αφορά την καταγραφή των ζημιών τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στις υποδομές του Δήμου Σοφάδων.

Αγωνιώδεις αναζητήσεις για τη 43χρονη αγνοούμενη

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 43χρονης φαρμακοποιού που αγνοείται από την Παρασκευή στο Μουζάκι Καρδίτσας, όταν εν μέσω της κακοκαιρίας Ιανός θέλησε να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό της. Υπενθυμίζεται ότι το όχημα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε, χωρίς ωστόσο η ίδια να είναι μέσα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για πέμπτο 24ωρο με άνδρες της ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Λάρισα να ψάχνουν είτε με ερπυστριοφόρα αλλά και με drone.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ