Κορονοϊός: «Βόμβες» του φονικού ιού οι συγκοινωνίες


Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνώσεων ασθενών με κορονοϊό ανησυχούν τόσο την κυβέρνηση όσο και τους ειδικούς. Ενώ, κρίσιμος θεωρείται και ο τομέας των συγκοινωνιών, όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και μη τήρηση των μέτρων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. «Δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε λεωφορείο. Οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τους νόμους», είπε.

Αναφερόμενος στα περιστατικά βίας εντός των ΜΜΜ με επιβάτες που δεν φορούν μάσκα και οι οποίοι πιάνονται στα χέρια με τους υπόλοιπους, ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι οι οδηγοί έχουν δικαίωμα να σταματούν το δρομολόγιο και να ζητούν από τους επιβάτες χωρίς μάσκα να αποβιβαστούν.

Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα ΜΜΜ σχετικά με την χρήση μάσκας, με την αστυνομία να επιβάλλει πρόστιμα εκεί που χρειάζεται.

«Στη συντριπτική πλειοψηφία των δρομολογίων δεν υπάρχουν προβλήματα και οι πολίτες συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών».

Μάσκες και αποστάσεις

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε ότι οι αποστάσεις εντός των ΜΜΜ «προφανώς και δεν μπορούν να τηρηθούν» γι’ αυτό και έχει επιβληθεί η χρήση μάσκας τόσο εντός των μέσων μεταφοράς όσο και στις στάσεις.

Κινούμενη στην εκτόνωση του συνωστισμού στα ΜΜΜ, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο προσλήψεις οδηγών.

655 άτομα, σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, θα έχουν προσληφθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, ενώ και η συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, που θα κυκλοφορήσουν 203 λεωφορεία, αναμένεται να απελευθερώσει αστικά λεωφορεία τα οποία θα «ριχτούν» στη μάχη του κέντρου της Αθήνας.

Ακατάλληλα τα τουριστικά λεωφορεία για τις αστικές συγκοινωνίες

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί τουριστικά λεωφορεία και τους οδηγούς τους, που βρίσκονται σε αναστολή λόγω της πανδημίας, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι «τα τουριστικά λεωφορεία έχουν χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να μπουν στις αστικές συγκοινωνίες».

Όσον αφορά τις γραμμές στις οποίες παρατηρείται η μεγαλύτερη καθυστέρηση, ο υφυπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης στις αστικές συγκοινωνίες έχει στόχο την εκτόνωση του συνωστισμού και την πύκνωση των δρομολογίων, κάτι που θα φανεί τους επόμενους μήνες.

«Περίπου το 90% των δρομολογίων έχουν πληρότητες κάτω του 65%».

Πέτσας: Πολύ σύντομα λύση στο πρόβλημα του συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Blue Sky τόνισε πως εντός των επόμενων δύο ημερών, αναμένεται να παρθούν αποφάσεις. «Το καλοκαίρι είχαμε προχωρήσει σε τριπλό σχέδιο για ενίσχυση στις συγκοινωνίες, αλλά παίρνει χρόνο και ψάχνουμε αναγκαστικά για άλλες λύσεις. Θέλουμε μία με δύο ημέρες γι’ αυτό. Μας προβληματίζει το τι θα κάνουμε με την πυκνότητα των λεωφορείων. Όσο πυκνώνουν θα σταματήσει και η πίεση στο Μετρό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το ψάχνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ