Κορονοϊός: Eφιαλτική πρόβλεψη από τον «Τσιόδρα της Γερμανίας»

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Κριστιάν Ντρόστεν για την πορεία της πανδημίας

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε με δηλώσεις του ο «Τσιόδρας της Γερμανίας», Κριστιάν Ντρόστεν, καθώς επεσήμανε ότι δε θα αποχωριστούμε έτσι εύκολα την μάσκα από την καθημερινότητά μας.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο επιδημιολόγο, Κριστιάν Ντρόστεν, έτσι όπως εξελίσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία της νόσου Covid- 19, η μάσκα θα μας είναι εντελώς απαραίτητη, όταν είμαστε σε δημόσιους χώρους αλλά και στο γραφείο.

«Η μάσκα έχει γίνει ο καθημερινός μας σύντροφος. Αλλά πότε θα βρούμε τον δρόμο μας πίσω στην κανονικότητα;», ήταν η ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου της Deutsche Welle.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως, ειδικά όταν σκαρφαλώνει ο υδράργυρος, η χρήση της μάσκας είναι ενοχλητική τουλάχιστον για τους περισσότερους. Οι προβλέψεις του Ντρόστεν όμως είναι δυσοίωνες.

«Το πόσο καιρό θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκα, εξαρτάται από την ταχύτητα εξάπλωσης της νόσου Covid- 19… Ορισμένοι έχουν συνηθίσει να την φορούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε καταστήματα, άλλοι όμως αδημονούν να επιστρέψουν οι παλιές καλές μέρες προ Covid- 19.

Όμως, την ώρα που αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα και πολλές χώρες εντός και εκτός Ευρώπης ανακοινώνουν την επιβολή νέων, αυστηρότερων μέτρων, εξανεμίζονται οι ελπίδες όλων όσοι θέλουν να φεύγουν από το σπίτι χωρίς τη μάσκα στην τσέπη μας ή στο πρόσωπό μας», όπως υποστηρίζει ο Γερμανός «Τσιόδρας».

Ο Κριστιάν Ντρόστεν, διευθυντής του ινστιτούτου στο Charité στο Βερολίνο και ο πρώτος παγκοσμίως που ανέπτυξε διαγνωστικό τεστ για τη νόσο Covid- 19, προβλέπει κάτι που δεν αρέσει στους περισσότερους.

«Σε μέρη ,όπως η Γερμανία, όπου στόχος είναι να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου και αναμένοντας την κυκλοφορία ενός εμβολίου που θα μας προστατεύει από τον νέο κορονοϊό, μπορεί να είναι απαραίτητη η μάσκα έως το τέλος του 2021. Είναι αδύνατο να προβλεφθεί με ακρίβεια, αλλά το επόμενο έτος θα είναι η χρονιά που θα φοράμε μάσκα».

«Ακόμη κι αν ξεκινήσει η διανομή ενός εμβολίου κατά της νόσου Covid- 19 δεν θα άλλαζε τίποτα», σύμφωνα με τον καθηγητή Nτρόστεν.

«Αλλά ακόμη κι αν ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς, η πλειοψηφία του πληθυσμού θα πρέπει να συνεχίσει να φοράει μάσκα», όπως εξηγεί σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle.

Διευκρινίζει επίσης ότι, «μπορεί να χρειαστεί για την ευρεία διανομή του εμβολίου στον πληθυσμό να φτάσουμε έως το τέλος του επόμενου έτους – για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει, θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας έως το τέλος του 2021».

Ένα άλλο πρόβλημα που αναφέρεται στην ανάγκη για χρήση μάσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα: «Σε χώρες όπως η Γερμανία, όπου υπάρχουν μόνο λίγα κρούσματα, δεν θα υπάρξει η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης. Πιθανότατα αυτό θα συμβεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», υπογράμμισε ο Γερμανός ιολόγος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ