Φρίκη στην Θεσσαλονίκη: Γάλλος μοναχός κακοποιούσε ανήλικους μετανάστες


Μία περίεργη υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα της Κυριακής, ένας 52χρονος Γάλλος καθολικός μοναχός, εξάσκησε τις αρρωστημένες παιδοφιλικές φαντασιώσεις του σε ανήλικα παιδιά από το Πακιστάν, τα οποία η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ του είχαν εμπιστευτεί την φιλοξενία και επίβλεψή τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, το 2017 ο εν λόγω μοναχός πήγε ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ και έκανε αίτηση προκειμένου ο ίδιος να φιλοξενήσει εθελοντικά και να παράσχει βοήθεια σε ασυνόδευτους ανηλίκους αλλοδαπούς, οι οποίοι βρίσκονταν στην Ελλάδα χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Επικαλούμενος μάλιστα πως κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και στο παρελθόν, τελικά πέτυχε και φιλοξένησε τέσσερα ανήλικα παιδιά, αγόρια συγκεκριμένα ηλικίας από 14 έως και 17 ετών, ενώ τελικώς ο αριθμός των παιδιών που φιλοξένησε έφτασε τα επτά.

Τα αγόρια, όμως, μετά από λίγο καιρό εκμυστηρεύτηκαν τις αρρωστημένες ορέξεις του μοναχού και τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχονταν σε καθημερινή βάση.

Η περιγραφή του Αρείου Πάγου είναι σοκαριστική, καθώς ο Γάλλος μοναχός πίεζε επανειλημμένα τους νεαρούς να κοιμούνται μαζί του, ερχόμενος τελικά με κάποιους σε σεξουαλική επαφή μαζί τους.

Toυς απειλούσε

Μάλιστα, «τους απειλούσε ότι αν δεν υπακούσουν στις προσταγές του και αν δεν υποκύψουν στις ερωτικές του επιθυμίες δεν θα τους έδινε φαγητό και θα τους έδιωχνε από το σπίτι».

Τα ασυνόδευτα ανήλικα εξετάστηκαν από πραγματογνώμονα ψυχολόγο που διορίστηκε μετά τις καταγγελίες τους. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα του μοναχού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ των άλλων, 14 κουτιά Klipal Codeine (συνολικά 168 δισκία), φάρμακο που συνιστά ναρκωτική ουσία.

Το περασμένο έτος ο Γάλλος μοναχός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών για κατάχρηση ανηλίκων, άνω των 14 ετών και κάτω των 18 ετών, για ασέλγεια από σύνοικο κατ’ εξακολούθηση και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Παράλληλα, του επιβλήθηκε η παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Η υπόθεση συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες με κάποιες από τις ποινές του να αναιρούνται λόγω της καλής διαγωγής του στις φυλακές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ