Κορονοϊός: Η Αττική δεν αντέχει άλλο – Οι 7 παράγοντες που «δείχνουν» lockdown


Κορονοϊός: Αντίστροφα μετρά πλέον, όπως όλα δείχνουν, ο χρόνος για ένα νέο lockdown στην Αττική, καθώς τα κρούσματα και κυρίως οι διασωληνώσεις αυξάνονται καθημερινά με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Πληροφορίες μάλιστα, που μεταδίδει το MEGA, ένα νέο lockdown θα διαρκέσει 14 μέρες και ενδέχεται να τεθεί σε εφαρμογή ακόμα και την Παρασκευή (25/9) είτε τη Δευτέρα (28/9).

Αν και από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε ξορκίσει το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο το σενάριο έχει βγει από την προηγούμενη εβδομάδα από το κυβερνητικό συρτάρι, καθώς οι αριθμοί είναι δυσοίωνοι. Μόνο χθες, Τρίτη ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα 346 κρούσματα, με τα 210 από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική.

Οι παράγοντες που οδηγούν σε νέο lockdown

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας το πρωί της Τετάρτης στον Ant1 αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι η επιδείνωση που παρουσιάζουν για την Αττική τα εξής ποιοτικά στοιχεία:

– ο αριθμός των κρουσμάτων
– ο αριθμός των διασωληνωμένων
– ο αριθμός των θανάτων
– ο αριθμός των εισαγωγών
– το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ
– το ποσοστό των δειγμάτων που βγαίνουν θετικά
– ο δείκτης R0 για τον οποίο είπε ότι στην Αττική είναι «λίγο πάνω-λίγο κάτω» από το 1 με «ανοδική τάση»

«Όλα αυτά προοιωνίζονται μια θύελλα. Πρέπει πολίτες και πολιτεία, όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται στην Αττική» προσέθεσε ο κ. Σύψας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ