Τι είναι ο προσωπικός αριθμός: Πότε έρχεται και πού θα χρησιμοποιείται

Μέσω του διαδικτύου παρέχονται πλέον πολλές από τις υπηρεσίες του Δημοσίου προς του πολίτες, ενώ σε αυτόν τον δρόμο κινείται και το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορά την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τόνισε ότι πρόκειται για διαδικασίες που είχαν ήδη δρομολογηθεί, απλά η υγειονομική κρίση λειτούργησε ως επιταχυντής της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε «μαζεύει όλες τις παλαιότερες διάσπαρτες νομοθετικές ρυθμίσεις» και τόνισε ότι δημιουργεί και το πλαίσιο για την επόμενη δεκαετία.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που φέρνει ο καινούργιος νόμος, ο κ. Γεωργαντάς μίλησε για τον προσωπικό αριθμό που θα αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και την επανάσταση που θα φέρει στις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο.

Ο προσωπικός αυτός αριθμός πρόκειται για έναν δωδεκαψήφιο κωδικό, που τα πρώτα του εννέα στοιχεία θα αποτελούνται από τον ΑΦΜ ενώ τα υπόλοιπα τρία θα είναι είτε γράμματα είτε αριθμοί. «Σε λιγότερο από δύο χρόνια θα έρθει να αντικαταστήσει όλους τους αριθμούς που έχουμε στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ