Στην Πάτρα το αντίδοτο της μαύρης αράχνης- Τρόμος από τα απανωτά περιστατικά

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδος κι αφορούν τσιμπήματα της δηλητηριώδους αράχνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.news, στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχει μεταφερθεί ασθενής, τον οποίον τσίμπησε «μαύρη χήρα».

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα επικρατεί έντονη κινητικότητα και οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Πρόκειται για 36χρονο από το Αίγιο. Στον ασθενή πρέπει να χορηγηθεί αντίδοτος ορός και απαιτείται η μεταφορά του από την Αθήνα.

Οι γιατροί επικοινώνησαν με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Ο ίδιος έδωσε εντολή στον οδηγό του να φύγει για την Αθήνα με τελικό προορισμό το Αγλαΐα Κυριακού όπου βρίσκεται το Κέντρο Δηλητηριάσεων με το οποίο είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.

Ωστόσο, προκειμένου να μην χαθει πολύτιμος χρόνος, σε συννενόηση με την τοπική αστυνομία περιπολικό έχει ήδη φτάσει στο Αγλαΐα Κυριακού. Οι αστυνομικοί θα παραλάβουν τον ορό και θα τον παραδώσουν στην Κόρινθο στο οδηγό του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος θα τον φέρει στο νοσοκομείο του Ρίου για τον 36χρονο.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουλίου, βρέφος 10 μηνών σε περιοχή της Αμφιλοχίας δέχτηκε δάγκωμα από μαύρη αράχνη. Το παιδί μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών όπου χορηγήθηκε αντιαραχνικός ορός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ