Έτσι θα είναι το εσωτερικό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά τη Hyundai


Η καμπίνα των Ioniq, των ηλεκτρικών μοντέλων της Hyundai, θα θυμίζει το σαλόνι σας.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα από τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης είναι και το μικρότερο μέγεθος των μηχανικών μερών, με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άνεση των επιβατών. Αλλά και για την ενσωμάτωση μικρών ή και λίγο μεγαλύτερων οικιακών συσκευών.

Έτσι λοιπόν η Hyundai, που θα αρχίσει να χτίζει τη γκάμα των ηλεκτρικών της που θα αποτελούν την υπο- μάρκα Ioniq, παρουσίασε την άποψή της, υπό τη μορφή concept, για το εσωτερικό τους, που φιλοδοξεί να μην απέχει και πολύ από το σαλόνι των σπιτιών μας.

Η λογική είναι οι επιβάτες, ειδικά να υπάρχει και κάποιος βαθμός αυτόνομης οδήγησης, να μπορούν να κάνουν καθοδόν εργασίες που θα έκαναν σπίτι τους. Για παράδειγμα να φροντίσουν τα ρούχα τους («Clothing Care») ή τα παπούτσια τους («Shoe Butler»). Μάλιστα για τα τελευταία υπάρχει μια ειδική συσκευή καθαρισμού τους κάτω από το κάθισμα.

Το συγκεκριμένο concept, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασίας με την LG, διαθέτει μηχανή του καφέ με κάψουλες, σκούπα ρομπότ για τη μοκέτα του δαπέδου, καθώς και λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας στην οροφή που απολυμαίνουν τα καθίσματα.

Στην οροφή θα υπάρχει και οθόνη 77 ιντσών η οποία μάλιστα μπορεί να χωριστεί στη μέση, ενώ ο ήχος καταλήγει σε ηχεία στα προσκέφαλα, οπότε ο κάθε επιβάτης μπορεί να ακούει ότι επιθυμεί χωρίς να ενοχλεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ