Στη δημοσιότητα βίντεο με τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ


Την ακεραιότητα της αστυνομικής έρευνας γύρω από τις συνθήκες θανάτου της Μπριόνα Τέιλορ, ο οποίος έχει ξεσηκώσει τις ΗΠΑ, αμφισβητεί βίντεο που διέρρευσε τη Δευτέρα και καταγράφει τις στιγμές που ακολούθησαν λίγα λεπτά αφότου η αστυνομία του Λούιβιλ εισέβαλε στο σπίτι της 26χρονης μαύρης, πυροβολώντας την θανάσιμα.

Το βίντεο, που δημοσιεύει το Vice News, δείχνει έναν αξιωματικό της αστυνομίας, κατά τα φαινόμενα τον πρώην ντετέκτιβ Μπρετ Χάνκισον, να μπαίνει στο διαμέρισμα της Τέιλορ μετά τους πυροβολισμούς και να ρωτάει για τους κάλυκες που είναι στο έδαφος. Τότε κάποιος άλλους, του λέει να κάνει πίσω μέχρι να έρθει το ανακριτικό.

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι αστυνομικοί που εμπλέκονται σε θανάσιμο πυροβολισμό πρέπει αυτόματα να απομονώνονται μέχρι την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του συμβάντος και να μην πηγαινοέρχονται στον χώρο.

Επιπλέον, σε ένα άλλο βίντεο, το οποίο σύμφωνα πάντα με το Vice News καταγράφει τη στιγμή της σύλληψης του συντρόφου της Μπριόνα Τέιλορ, Κένεθ Γουόλκερ, ένας αστυνομικός που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακούγεται να φωνάζει οδηγίες προς τον συλληφθέντα απειλώντας τον ότι θα αφήσει ελεύθερο το σκυλί αν ο Γουόλκερ δεν υπακούσει.

Υπενθυμίζεται ότι κανείς από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της 13ης Μαρτίου δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία για τη δολοφονία της 26χρονης.

Ο Μπρετ Χάνκισον, ο ένας από τους τρεις αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, κατηγορείται για απρόκλητη έκθεση σε κίνδυνο της ζωής ενός άλλου ανθρώπου, μια κατηγορία κατώτερη εκείνης της ανθρωποκτονίας. Απολύθηκε από την αστυνομία τον Ιούνιο. Οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, απαλλάχθηκαν εντελώς από τις κατηγορίες.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να ξεσπάσουν ταραχές, τόσο στο Λούιβιλ όσο και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως, μέχρι σήμερα, τόσο το αστυνομικό τμήμα του Λούισβιλ όσο και οι κρατικοί αξιωματούχοι του Κεντάκι υποστήριζαν ότι οι αστυνομικοί που έδρασαν το βράδυ της 13ης Μαρτίου, χωρίς να έχουν στην κατοχή τους ένταλμα σύλληψης, δεν έφεραν επάνω τους κάμερες.

Τον ισχυρισμό αυτό αρνείται κατηγορηματικά η πλευρά της θανούσας, μέσω του δικηγόρου της οικογένειας.

Το γραφείο του δημάρχου του Λούισβιλ δεν απάντησε σε αίτημα του CNNi για σχολιασμό του βίντεο. Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Κεντάκι επίσης δεν επέστρεψε αίτημα για σχολιασμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ