Γιατί η Ferrari θα επιστρέψει στη κορυφή της Formula 1

Ferrari

H Scuderia Ferrari μπορεί να διανύει μια πολύ δύσκολη αγωνιστική χρονιά, όμως θα είναι σε θέση να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα το 2022.

Το 2020 αποτελεί δίχως αμφιβολία μια καταστροφική χρονιά για την ομάδα Θρύλο της Formula 1. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η FiA εξέδωσε Τεχνική Ντιρεκτίβα για την λειτουργία των κινητήριων μονάδων στο GP Η.Π.Α. το 2019. Επιπλέον, το γεγονός πως η Ferrari βάσισε την SF1000-H στο PU του 2019 της έχει κοστίσει υπερβολικά. Με άλλα λόγια, το μονοθέσιο έχει σχεδιαστεί για διαφορετικό κινητήρα, όμως τα χαρακτηριστικά του δεν είναι αρκετά για να χτυπήσει Τίτλο.

H Ferrari και τα προβλήματα

Tο γνώριζε πριν ξεκινήσει η σεζόν και προετοιμάστηκε κατάλληλα. Η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να αφήσει ελεύθερο τον Sebastian Vettel και να υπογράψει τον Carlos Sainz. Παράλληλα ανανέωσε με πολυετές συμβόλαιο τον Charles Leclerc, δεσμεύοντάς τον με την ομάδα για τα επόμενα χρόνια.

Όταν άνοιξαν και πάλι τα εργοστάσια και ξεκίνησε το Πρωτάθλημα, η Ferrari κατάλαβε την δυναμική της και το τι μπορεί να κάνει το μονοθέσιο της. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε στο εσωτερικό μια αναδιοργάνωση, με τον Mattia Binotto να αλλάζει τη δομή λειτουργίας του εργοστασίου. Ο στόχος όμως δεν είναι να έρθουν άμεσα αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ