Σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στη Νίσυρο: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία λόγω του ηφαιστείου

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές και η Πολιτική Προστασία.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή βρίσκονται στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω της ύπαρξης του ηφαιστείου στην Νίσυρο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν έχουν σημειωθεί ζημιές στο νησί από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ.

Ωστόσο, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές και η Πολιτική Προστασία παρακολουθώντας την σεισμική δραστηριότητα.

Το Newsbomb.gr συνομιλώντας με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε πως ακόμη δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή κάποιο πρωτόκολλο λόγω του ηφαιστείου χωρίς ωστόσο να αποκλείεται τίποτα καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Τι λέει ο δήμαρχος του νησιού

Σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (1/10) στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω, ανάμεσα με την Αστυπάλαια.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων και είχε μεγάλο εστιακό βάθος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νισύρου, ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr, ο σεισμός δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ούτε ζημιές από τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Η Νίσυρος είναι νησί του νότιου Αιγαίου και ένα από τα Δωδεκάνησα. Ανήκει στην ομάδα των αρχαίων Νοτίων Σποράδων, και βρίσκεται βορειοδυτικά της Ρόδου, ανάμεσα στην Κω, την Τήλο και την Αστυπάλαια.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here