Σύνοδος Κορυφής: Άλλαξε η ατζέντα – Το θέμα της Τουρκίας πρώτα στο τραπέζι


«Η τουρκική προκλητικότητα δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή», δήλωσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι η σειρά συζήτησης των θεμάτων στη Σύνοδο Κορυφής άλλαξε και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την Τουρκία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Προσερχόμενη η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε κατά των κυρώσεων σε Τουρκία.

Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε η τουρκική προκλητικότητα δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή.

«Έμπρακτη και αποτελεσματική στάση» ζητά από τη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάσης, «ώστε να τερματιστεί η διπλωματία των κανονιοφόρων και την κρίση να διαδεχθεί ο διάλογος ή η παραπομπή στο διεθνές δικαστήριο, στη βάση πάντα του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της Θάλασσας».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εγκαταλείψει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία και να της επιβάλει κυρώσεις για τη θαλάσσια διαφωνία της με την Ελλάδα και την καταστολή δημοσιογράφων και μελών της αντιπολίτευσης, δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Πρέπει επιτέλους να δούμε μια ξεκάθαρη αντίδραση στις ενέργειες της Τουρκίας», δήλωσε ο Κουρτς από τις Βρυξέλλες. “Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επιτέλους να ορίσει κόκκινες γραμμές για τον πρόεδρο (Ταγίπ) Ερντογάν, που σημαίνει τέλος των ενταξιακών συνομιλιών και κυρώσεις κατά της Τουρκίας”.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ