Κορονοϊός – Συγκλονίζει νοσηλεύτρια: Κοβόταν η αναπνοή μου – Xρειάστηκα ψυχολογική υποστήριξη

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία νοσηλεύτριας σε νοσοκομείο αναφοράς Covid-19

Η νοσηλεύτρια, εργάζεται σε νοσοκομείο αναφοράς της βόρειας Ελλάδας και έρχεται σε καθημερινή επαφή με δεκάδες περιστατικά κορονοϊού.

Συγκλονιστικά είναι τα όσα περιγράφει, αναλύοντας πώς τελικά νόσησε και η ίδια από τον ιό.

«Για να γίνω αρνητική πέρασαν έξι εβδομάδες. Όταν έπαιρνα πολύ βαθιά αναπνοή, αισθανόμουν ότι κοβόταν η αναπνοή μου. Ζήτησα από το νοσοκομείο ψυχιατρική υποστήριξη… Και δεν ξέρω αν δεν νοσήσω ξανά», είπε στο Mega.

Η Ελένη είναι νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο αναφοράς της βόρειας Ελλάδας. Καθημερινά έρχεται σε επαφή με δεκάδες περιστατικά κορωνοϊού. Έτσι, όταν ένα πρωινό ξύπνησε με πυρετό, αμέσως κατάλαβε ότι έχει κολλήσει τον ιό.

«Πήγα στο ΑΧΕΠΑ για να κάνω το τεστ. Το κάνω, βγαίνει αρνητικό. Πηγαίνω πάλι στη δουλειά. Δουλεύω 2 – 3 μέρες και μετά ξυπνάω και δεν έχω όσφρηση και γεύση. Είχα και πολύ έντονο πονοκέφαλο».

Το δεύτερο τεστ βγήκε θετικό. Νοσηλεύτηκε για περίπου 10 ημέρες σε κλινική Covid, ενώ για να φύγει ο κορονοϊός από τον οργανισμό της, χρειάστηκε να περάσουν άλλες πέντε εβδομάδες σε κατ’ οίκον απομόνωση. Οι μέρες μακριά από τον σύζυγο και το παιδί της κυλούσαν βασανιστικά.

«Ο μικρός μου ο γιος έκανε και ένα χειρουργείο και δεν μπορούσε να με έχει κοντά του. Σκεφτόμουν συνέχεια ότι όλα θα πάνε καλά. Ότι θα περάσει η εβδομάδα. Ότι θα βγω αρνητική. Ότι μια εβδομάδα ακόμη είναι. Μετά έκανα το τεστ, πάλι θετική».

Η απομόνωση μαζί με την αρρώστια την έκαναν να λυγίσει. Χρειάστηκε ψυχολογική βοήθεια για να αντέξει. Δύο μήνες μετά, έχει ξεπεράσει πλήρως το ψυχολογικό σοκ, ενώ οι πνεύμονές της είναι πλέον καθαροί. Ωστόσο, «τρέμει» στην ιδέα ότι μπορεί να νοσήσει ξανά.

«Οι βλάβες δεν υπάρχουν πια. Έχουν φύγει. Αλλά παραμένει ο βήχας όταν κουράζομαι και όταν μιλάω πολύ. Αυτοί που δεν το έχουν περάσει δεν μπορούν να το καταλάβουν».

Η Ελένη απευθύνει έκκληση σε όσους δεν έχουν κολλήσει τον ιό να εφαρμόζουν αγόγγυστα τα μέτρα προστασίας, και κυρίως τις αποστάσεις.

«Είναι αστείο να λέμε ότι δεν υπάρχει. Όποιος το λέει είναι αφελής για μένα», καταλήγει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here