Υπόθεση Επστάιν: Συγκλονίζει η μαρτυρία για τη δράση της συντρόφου του – Πώς στρατολογούσε κοπέλες


Μια πρώην φοιτήτρια μόδας κατακεραύνωσε την σύντροφο του Τζέφρι Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ, λέγοντας ότι οι δυο τους στο παρελθόν την «φίμωσαν, έδεσαν και βίασαν» από κοινού.

Μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά, η 48χρονη δήλωσε ότι ήταν μόλις 21 ετών όταν στρατολογήθηκε από συμφοιτήτριά της σε σχολή μόδας της Νέας Υόρκης για να παρέχει υπηρεσίες μασάζ στον, καταδικασμένο για διακίνηση λευκής σαρκός, Έπσταϊν.

Η γυναίκα, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Σαμάνθα», κατηγόρησε ανοιχτά την Μάξγουελ ότι επρόκειτο για τον πραγματικό «εγκέφαλο» πίσω από το δίκτυο σωματεμπορίας που είχε στήσει ο δισεκατομμυριούχος.

«Μου έκλεψαν όλη μου την ζωή. Είχα μπροστά μου ένα λαμπρό μέλλον και μου το πήραν», δήλωσε η Σαμάνθα σε μια συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό έντυπο «The Sun».

«Την τελευταία φορά που τους είδα, η Μάξγουελ με άρπαξε, μου έδεσε τα χέρια πίσω από την πλάτη, με φίμωσε και στην συνέχεια με βίασε χρησιμοποιώντας ένα ερωτικό βοήθημα. Έπειτα φώναξε και τον Έπσταϊν. Και αυτός συμμετείχε επίσης στο βιασμό. Ήμουν τρομοκρατημένη- δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να τους σταματήσω», δήλωσε η γυναίκα.

Η Σαμάνθα διευκρίνισε πως ήταν μόλις 21 ετών, όταν μια φίλη της από την σχολή την παρότρυνε να επισκεφτεί το σπίτι ενός «πλούσιου άνδρα», καθώς αυτός ενδιαφερόταν για την δουλειά της στο ντιζάιν.

«Έμαθα ότι τον ενδιέφερε να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο σπίτι του από σχεδιαστή, και επιπλέον ήθελε εμφανίσιμα κορίτσια να του κάνουν μασάζ. [Η φίλη μου] μού είπε ότι θα κέρδιζα χρήματα από αυτό, κάτι της τάξεως των 300 με 400 δολαρίων οπότε σκέφτηκα, γιατί όχι», συνεχίζει η Σαμάνθα.

«Το σπίτι ήταν τεράστιο, εντυπωσιακό […]. Η κοπέλα άνοιξε την πόρτα και με πήγε πάνω, στο δωμάτιο του μασάζ. Εκεί γνώρισα τον Έπσταϊν. Έβγαλε τη ρόμπα του και του έκανα μασάζ. Ήταν ευχάριστος τύπος. Με ρώταγε για τις σπουδές σχεδίου μου και εάν θα με ενδιέφερε να κάνω κάποιες αλλαγές στο σπίτι του».

Η Σαμάνθα λέει ωστόσο ότι, προς το τέλος της συνεδρίας, ο Έπσταϊν «γύρισε ανάσκελα και άρχισε να αυτοϊκανοποιείται, χωρίς όμως να προσεγγίσει εμένα ερωτικά».

«Μου φάνηκε παράξενο, αλλά σκέφτηκα ότι εφόσον δεν μου ζητάει να τον αγγίξω, ποιος νοιάζεται;», αποκάλυψε η Σαμάνθα, η οποία κατά τα έτη 1993 και 1994 ξαναεπισκέφτηκε τον Έπσταϊν για να του κάνει μασάζ άλλες τρεις με τέσσερις φορές, όπως λέει η ίδια.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι το συγκεκριμένο «τελετουργικό», συνέβη κάθε μια από αυτές τις φορές, και ότι η ίδια πληρώθηκε περίπου 400 δολάρια για κάθε συνεδρία.

Την πέμπτη φορά που τον επισκέφθηκε, η Σαμάνθα γνώρισε την Μάξγουελ, η οποία την πήρε μαζί της σε αναζήτηση και άλλων υποψηφίων μασέρ για τον Έπσταϊν.

«Η Μάξγουελ με πήρε μαζί της σ’ένα τοπικό λύκειο για να βρούμε κοπέλες, κάτι με το οποίο εγώ αισθάνθηκα άβολα. Προσέγγιζε τις κοπέλες στον δρόμο, ήταν ντροπιαστικό. Πήγαμε σε μια καφετέρια στο Μανχάταν και μου έδειχνε τι κοπέλες του αρέσουν, για να έχω τον νου μου. Τις προσέγγιζε ρωτώντας αν θα τις ενδιέφερε να γίνουν μοντέλα, λέγοντας ότι εκπροσωπεί κάποιον πλούσιο που ασχολείται με τη βιομηχανία της μόδας και θα τις βοηθούσε. Έτσι αποκόμιζε τους αριθμούς τηλεφώνου τους», εξηγεί η γυναίκα.

Τελικά, η Σαμάνθα βρήκε μια ακόμη κοπέλα από την σχολή της, ηλικίας 19 ετών, η οποία δέχθηκε να κάνει μασάζ στον Έπσταϊν και την οποία η Σαμάνθα συμβούλευσε να πει ότι είναι 16.

Η κοπέλα πήγε όντως στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου μια φορά, αλλά η Σαμάνθα δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει ύστερα μαζί της για να την ρωτήσει τι συνέβη.

Όμως, λίγο αργότερα η Μάξγουελ φέρεται να κάλεσε την Σαμάνθα στο σπίτι και αφού πήγαν μαζί στο δωμάτιο του μασάζ, άρχισε να της φωνάζει και να την αποκαλεί «βρωμερή, ψεύτρα και π….να».

«Ήταν έξαλλη μαζί μου γιατί είχα πει στην άλλη κοπέλα να πει ψέματα για την ηλικία της. Σύντομα βρέθηκα φιμωμένη και δεμένη, με την Μάξγουελ να με βιάζει με ένα παιχνίδι που χρησιμοποίησε και πάνω της».

«Με έγδυσε και όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Έπειτα φώναξε και τον Έπσταϊν για να μας συνοδεύσει σε όλο αυτό».

«Όταν τελείωσε, η Μάξγουελ μου έδωσε 300 δολάρια λέγοντάς μου να μην σκεφτώ καν να απευθυνθώ στις αρχές, γιατί δεν θα ζούσα για να δω την εκδίκαση της υπόθεσης».

Η Σαμάνθα λέει ότι πράγματι φοβόταν να πάει στην αστυνομία και ότι, ερχόμενη σε επαφή και με άλλες συμφοιτήτριές της, έμαθε ότι επίσης είχαν υποστεί σεξουαλική επίθεση από τον Έπσταϊν και ένιωθαν γεμάτες τύψεις και φόβο για το γεγονός.

Σύντομα μετά από το συμβάν, η Σαμάνθα εγκατέλειψε την σχολή της και πήγε στο Λος Άντζελες, όπου ξεκίνησε να εργάζεται ως ιερόδουλη.

«Μου άλλαξε τελείως την ζωή. Πήγαινα στην σχολή μόδας, είχα μέλλον. Και ξαφνικά βρέθηκα στο Λος Άντζελες να εργάζομαι στη βιομηχανία του σεξ. Ποτέ δεν παντρεύτηκα, αυτό επηρέασε τα πάντα. Είναι υπερβολικά τραυματικό κάτι τέτοιο όταν συμβαίνει, και δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος μετά. Ένιωθα ντροπή, το έκρυβα από τους πάντες. Νιώθω ότι μου έκλεψαν την φιλοδοξία, την θέληση και το μέλλον μου».

Μόνο έπειτα από την σύλληψη της Μάξγουελ για σωματεμπορία τον τελευταίο μήνα μπόρεσε η Σαμάνθα να ξεπεράσει το φόβο και να μιλήσει.

Πλέον, λέει ότι θέλει να δει την Μάξγουελ «να υποφέρει» όπως της αξίζει, ενώ θεωρεί ότι ο Έπσταϊν, αυτοκτονώντας, δεν υπέφερε αρκετά.

Ο δικηγόρος της Σαμάνθα, Σπένσερ Κούβιν, ο οποίος εκπροσώπησε και άλλα θύματα του Έπσταϊν, δήλωσε ότι θα διεκδικήσει μέρος του κεφάλαιου προς αποζημίωση των θυμάτων του εκ μέρους της Σαμάνθα.

«Το πιστεύω ότι η κ. Μάξγουελ ήταν ένα άτομο εξίσου διεστραμμένο με τον κ. Έπσταϊν. Ελπίζω να αποδοθεί δικαιοσύνη και να βρεθεί έγκλειστη για πολλά, πολλά χρόνια», δήλωσε ο Κούβιν, λέγοντας επίσης ότι σε έρευνα στο σπίτι της Μάξγουελ βρέθηκαν ποικίλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε «σαδομαζοχιστικού τύπου δραστηριότητες».

Ως ώρας, η αστυνομία έχει ζητήσει από τους δικηγόρους της Μάξγουελ να σχολιάσουν τις νέες αποκαλύψεις, κάτι που ακόμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί.

ΠΗΓΗ: THE SUN

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ